30 Ocak 2013 tarihli Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök, “Yeni anayasadan Türk adı çıkar ise devletin adını ne koyacağız, söyleyin?” diyerek, her türlü yandaşa çağrıda bulunuyordu.
Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, İstanbul’un fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ın tarihçisiAşıkpaşazade, fethi, “Fethin evvel Cuma günü Ayasofya’da cuma namazı kılındı ve hutbe-i İslam okundu. Sultan Gazi Mehmet Han adına kim ol Murat Gazi Han oğludur. Ve ol Gazi Mehmet Han oğludur. Ol dahi Sultan Beyazıt Han oğludur ve ol dahi Murat Gazi Hünkar oğludur. El Halil Gökalp neslidir kim Oğuz Han oğludur” diye anlatırken, AKP iktidarının dünyanın en büyük Türk kenti olan İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu“AKP ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk” diyebiliyor. Sonra gidip Türklerden oy istiyor.
12 Eylül öncesinde sosyalist olan bir akademisyen bana şöyle demişti: “12 Eylül öncesinde ben diğer sosyalist arkadaşlarımı da benim gibi sosyalist zannediyordum. Oysa onlar 12 Eylül’den sonra üzerlerinden sosyalizm pardesüsünü çıkardılar ve altlarından etnik milliyetçilik çıktı.”Bugün de sözde İslamcı, liberal vs. güruhun üzerlerinden pardesülerini çıkarın altından Türk düşmanı etnik milliyetçilik çıkacaktır.
Osmanlı Sarayına da zaman zaman sızan bir ruh halidir Türk düşmanlığı. Kanuni döneminin Divan-ı Hümayün katibi olan Hafız Hamdi Çelebi, Kadimi mahlası ile yazdığı şiirde bugünün Türkçesi ile şöyle yazar:
“Padişahım kainatın yaradılışından bu yana
Dünya içinde Türklerin kötülüğünden bahsedilir,
Allah Türke hiç anlayış vermemiştir.
O aklı evvel de olsa haksızdır.
Türk baban bile olsa onu öldür.
(Ültül-üt Türke velev kone ebak)
O iyilik madeni kudretli Peygamber
Türkü öldürünüz kanı helaldir demiştir.
Bunların işleri daima sapıklık oldu
Cümlesinden bunu misal olarak al.
Türk baban bile olsa onu öldür.
(Ültül-üt Türke velev kone ebak)
Türkün adam olacağını sanma.
Bir an olsun Türkle oturma
Türk elinde şeker olsa zehir
Türkün başını hiç üzüntü duymadan kes.
Türkü öldür baban bile olsa
Ey Kadimi, Türke hiç olma yakın.
Sözleri kıymetli inci bile olsa
Sakın Türklere yaklaşma
Üzülmeden başını kes kanını dök
Türkü öldür baban bile olsa.
(Kaynak; Mehmet Ali Aynizade, Milliyetçilik, İstanbul 1943, s.392-394)
Zamanın ruhuna hakim olan Hafız Hamdi Çelebi’nin ruh halidir. Gazetelerin, televizyonların köşeleri ve programları zamanın Hafız Hamdi Çelebileri tarafından işgal edilmiş durumdadır. Asistanlık sınavını kazananları sadece Türk oldukları için fakültelerine almayan Hukuk Fakültesi profesörleri gazetelerde ve televizyonlarda korkunç demokrat olabilmektedirler.
Milleti oluşturanların kimliği Türk olamayacak ise, devletin sahibi olan milletin adı ne olacaktır? Türkiye Cumhuriyetleri vatandaşları milleti mi? Anayasa’da yargı, yürütme, yasamanın “Türk Milleti” adına karar verdiği yazar. Yeni anayasada Türk milletinin yerini ne milleti alacak? Türkiye milleti mi? Bunun adı egemenlik devridir.
Özetle, Anayasadan Türk milleti kavramını çıkaracak olan bir TBMM’nin milli ve tarihi meşruluğu ancak Damat Ferit kabinesi kadar olabilir.