Ülkemizde gündem çok hızlı değişiyor
 Hızlanan yaşam gibi hızlanan sorunlar ve konular da var.
 Bir konuda yazı yazmak için bilgisayar başına oturduğumda gündeme başka bir konu düşüyor.
Geçtiğimiz günlerde zamlar peşi sıra geldi.
 Akaryakıt, Doğal gaz, Elektrik zamları hemen hemen her üretime yansıyacak zamlardı.
Sigara, içki vb yaygın kullanılan ürünlerinde zamlandı.
 Zam o kadar sıradan oldu ki vatandaş zamları birkaç gün konuşup geçiyor.
AKP hükümet olduğundan beri sürekli zam yapsa da vatandaş değişen gündemle derdinin farkına varmıyor.
Emekli, işçi, memur dar gelirliler için her geçen gün daha daralan bir yaşam var.
 Vatandaş sorunlarında çözümü tasarruf ta buluyor. Bakınız herkesin yaşamında daralma oldu. Düne göre çok kişi daha zor koşullarda. Zamları sanki olağan sayar olduk.
 Şehit haberlerinin basında sansür edilmesi gibi zam haberleri de geçiştiriliyor ama yaşadıklarının farkına varmaması olasımı?
 Vatandaş giderek geçim derdi artarken bu kere Suriye krizi ile kafası karıştı.
Suriye ile kardeş olan hükümet birden düşman oldu.
Ortak bakanlar kurulu toplayan, sıfır sorunlu dış politikadan söz ederken savaşın eşiğine geldik.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2009 Aralık ayında Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısını Şam'da gerçekleştirmişti, bu toplantıda 51 anlaşma, protokol ve mutabakat zaptının imzalandı. Daha dün sayılır
06.02.2011 tarihinde baraj temel atma töreninde Erdoğan, 1,5 ay önce  2010 Aralık ayında Suriye Başbakanı Naci Itri'nin katılımıyla Ankara'da  bir araya geldiklerini ve iki taraftan 25 bakanın katılımıyla yoğun görüşmeler yaptıklarını ve 11 anlaşma imzaladık”demişti. 
Bu görüşmelerde, 6 alanda, 2011 yılı sonuna kadar somut neticeler alınmasını kendilerine hedef koyduklarını söylemişti. Erdoğan,  6 hedefin ''Nusaybin-Kamışlı ortak gümrük kapısının inşa edilmesi'', ''Türkiye ile Suriye arasında ortak banka kurulması'', ''Gaziantep-Halep arasında hızlı tren seferleri başlatılması'', ''İki ülkenin doğalgaz şebekelerinin birbirine bağlanması'', ''Türkiye Eximbank'ının Suriye hükümetine kredi sağlaması'' ve ''Asi Nehri üzerinde Dostluk Barajı'nın temelinin atılması'' olduğunu bildirmişti..
. Erdoğan, o gün için “ bugün bu 6 hedeften birini gerçekleştirdiklerini, barajın en kısa sürede bitirilmesini temenni ettiğini belirterek, ''İnşallah buradan ürettiğimiz elektriği ortak kullanacak, her iki taraf da topraklarımızı sulayacak, her iki tarafı da taşkınlardan koruyacağız'' demişti..
Sınırın Türkiye tarafında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli mevkidaşı ile birlikte nehir üzerine inşa edilen köprüden Suriye tarafına geçti. Suriye tarafında Suriye halk dansları topluluğunun gösterisi ile karşılanan Başbakan Erdoğan'nı Suriyeli mevkidaşı Itri yaptığı konuşmada bir kez daha selamladı. Her iki ülkenin refahına katkı sağlayacak projelerin Suriye açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Itri, ''Yüzlerce kilometrelik Asi nehri, bizi birbirimizden ayıran bir sınır bölgesi değil, bizi birbirimizle kaynaştıran ve kaynaklarımızı ortak kullanmayı öğretecek bir yer haline gelecektir'' akıllarda kalan sözlerdi..
Itri, temel atma merasiminin gerçekleştiği tarihin Suriye açısından ayrı bir yeri olacağını belirterek, ''Bugün, 6 Şubat 2011 tarihi bizim için Türkiye-Suriye dostluk günüdür" diye konuşmuştu.
İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan merasimde, konuşmaların ardından iki başbakan her iki tarafta da sembolik olarak oluşturulan baraj anıtının temelini attılar.
 Daha bir yıl öncesi bu kadar iç içe iken birden Suriye ile nasıl düşman olduk.
Şimdi Suriye ile savaş noktasındayız. İran ise suçlamaları sık sık basına da yansıyor
Suriye ile her konuda kol kola koşarken ABD Suriye için tavır koyması ile bizimde frene basmamız bir oldu. ABD istediği doğrultuda Suriye karıştı Dostluk rafa kalktı.
Bakalım iş nerede duracak.
Zam ve savaş ile olan yoksul vatandaşa oluyor. Nasıl terör halkın canını yakıyorsa zam ve savaşta yine halkın canını yakacak
Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi yeniden inşa ettiği süreçte dedikleri her anlamda bugun içinde bir rehberdir.
Her savaş bedelini halk ödeyeceği unutulmamalıdır.
Yurtta Sulh Cihanda Sulh doğru olandır