Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba  Niğde'de 20-24 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Körfez Ülkeri Tarım ve Hayvancılık İş Forumuna katılacak. 

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba Niğdelilere çeşitli müjdeler vermesi bekleniyor. 

Tarım ve Hayvancılık alanında hep geri plana atılan, IPARD kapsamında alınmayan, Kırsal Kalkınma Ödeneklerinden yeterli faydalanmayan... Tarım ithalatı nedeni ile ülke ile birlikte Niğde'nin de tarım alanıda yaşadığı çöküşe bir nebze dur diyebilmek için Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın Niğde'de bir çok müjde vermesi bekleniyor. 

3 Yıldır "OT"tan bir konuya çözüm bulunamadı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye Enerji İhtisas Bölgesi ile ilgili soru önergesi vermiş Bakan Özlü ise "Söz konusu İhtisas Bölgesinin kurulması planlanan bölgenin mera vasfı olduğunu, Arazilerin mera vasıflarının kaldırılması için Niğde Valiliği ve bünyesindeki Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gerekli yazışmaları yapmış,  Mera Komisyonun 2015/45 sayılı kararı ile tahsis amacı değişikliği uygun görülen 25.239.887,09 m2 yüzölçümlü mera vasıflı taşınmazın yirmi yıllık ot bedeli 5.565.395,11 TL olarak belirlenmiş. Söz konusu Mera Komisyonu Kararı İl Müdürlüğünün 21/12/2015 tarihli ve 9470 sayılı yazısı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına iletilmiş olup, hâlihazırda karar beklenilmektedir” açıklamasında bulunmuştu. 

UMUDUMUZ MHP!...

Aşağıda okuyabilirsiniz, bu konuda iki ayrı haber yapmıştık. Niğde için çok önemli olan Enerji İhtisas Bölgesinin yapılabilmesi için, 3 Yıldır Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Ot" parası onayını bekleyen Niğdeliler,  Ak Parti' den umudu kesti. Üç yıldır bakanlıkta bekleyen evrakın, "OT" parasının akıbetini takip etmeyen Ak Partinin iki milletvekili ve İl Yöneticilerinden umudu kesen Niğdeliler,  şimdi hükümetin yeni koalisyon ortağı olan, hükümetin aldığı doğru-yanlış  her kararda büyük payının olduğunu düşündüğü MHP'den umut bekliyor. Niğdeliler, kentlerine gelecek Bakan Fakıbaya'ya MHP İl Yöneticilerinin bu durumu bildirmesi halinde,   ilgili evrakın 4 gün sürecek forum sırasında bile Niğde'ye  getirtilerek imzalanacağını düşünüyorlar. 

LÜTFEN!...  NİĞDE'Yİ BİRLİKTE YÖNETİN...  

Doğru düşünceye ne denir?...

MHP'nin Niğde'deki yıllardır suskunluğunu yok etmeleri için, son zamanda Niğde'de Ak Parti yöneticileri ile aynı karede olmanın bir anlamı olması için... Taşın altına ellerini sokması gerekiyor. Birlikteliğin sorumluluğu var... Lütfen!... Niğde'yi birlikte yönetin. 

Haber-Yorum: Şeref ÇOPUR

TAM İLGİLİ HABERLER İÇİN MANŞETE TIKLAYIN
BİRAZ İLGİLİ HABERLER İSE AŞAĞIDA






 
Editör: TE Bilişim