Geçtiğimiz gün Niğde Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Gençlik Şöleni’nin ardından, bu hafta sonu da Bor Ülkü Ocakları bir konser düzenliyor.

 

Haber-Yorum ; Pamir OMAÇ

 

Ülkemizin içinden geçtiği tehlikeli süreç devam ederken,  onun yansıması olarak da MHP ve Ülkü Ocakları daha aktif ve etkili olmaya başladı.

 

Terörist başı Abdullah Öcalan’la birlikte Akp hükümetinin başlattığı İmralı Süreci devam ederken, bazı kesimlerin de tepkisine neden oluyor.

 

PKK  ile yapılan görüşmeler ve ardından vatandaşların tepkileri de devam ediyor. PKK ile yapılan görüşmeleri eleştiren, Akp hükümetinin nihai hedeflerini deşifre etmesi ile MHP bir anda Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetinin hedefi haline geldi.

 

Ancak hükümet tarafından MHP’ye yapılan bu saldırılar, adeta MHP’yi tekrar ülke gündemine yerleştirdi. CHP’de çatlak seslerin çıkmasının ve gelişen olayları sadece seyretmesinin oluşturduğu kaygı CHP’ye karşı tereddüt oluştururken MHP’ye teveccühü daha da artırdı.

 

Başka illerde ve Niğde’de de parti içi yaşanan bir çok sorun olmasına rağmen, ülkenin fetret devrinden,  geçtiğini gören bir çok ülkücü şimdilik parti tartışmaları bir kenara bıraktı, PKK ile yapılan görüşmeler ile birlikte MHP’ye yapılan saldırılar partiyi daha çok kenetledi.

 

Öyle ki geçtiğimiz gün Niğde Ülkü Ocakları, Niğde Kültür Merkezi’nde Üniversite öğrencilerine yönelik bir “Gençlik Konseri” düzenlemiş Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'da katılmış, program hayli ilgi görmüştü.

 

Bu hafta sonu da Bor Ülkü Ocakları “ Ülkede Birlik, Ülküde Birlik” adıyla Ülkücü sanatçı Ali Kınık’ın katılacağı ücretsiz halk konseri düzenliyor.

 

19 Nisan 2013 Cuma günü Bor - Niğde arasında bulunan Toki Mahallesi Belediye Düğün Salonunda 19:30’da yapılacak olan Konsere yukarıda sıraladığımız nedenlerden dolayı ilginin büyük olacağı belirtiliyor.

 

Geçtiğimiz ay Bor Ülkü Ocakları Şehitlerimizi Anma Programı,  MHP Bor İlçe Teşkilatı büyük ilgi gören bir Konferans düzenlemiş ve bu hafta  içinde de Niğde ve Bor  Ülkü Ocakları iki ayrı program düzenliyor.

 

Bu durum, bir dönem durağan halde kalan Ülkü Ocaklarının daha etkin faaliyetler içinde olacağını Niğde siyasetinin daha çok ısınacağını gösteriyor.


 


 






















Editör: TE Bilişim