Niğde Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Alpaslan Düzgün yazdı...


Niğde’de 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan, CHP Belediye Başkan Adayı Fahri Eker ve MHP Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı, yani kamuoyunun tabiri ile ‘3F’, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyorlar. Adayların üçü de yaptıkları esnaf ve ev ziyaretlerinde kendilerinin seçimi kazanacağını ve Niğde’ye en güzel hizmetleri vereceklerini ifade ediyorlar.



Niğde Kamuoyunda ise seçimler öncesinde 3 partinin de oy oranı olarak birbirine yakın olduğu ve seçimin üç sonuca açık olduğu görüşü hakim. Niğde Kamuoyu üç partinin de seçimi kazanma şansı olduğunu, sonucun 3 ihtimalli olacağını düşünüyor.  Hangi parti kazanırsa kazansın belediye meclisinde çoğunluğu sağlayamayacağı görüşünde olan Niğde kamuoyu, her partinin birinci, ikinci veya üçüncü olma olasılığı olduğunu ve üç partide üç olasılığın olduğu seçimlerde 3 sonuç, 9 olasılık olacağını düşünüyor. Bağımsız anket şirketlerinin de seçimlerden önce yaptığı ilk anketin ham sonuçları da Niğde Kamuoyunun düşüncesi ile doğru orantıda olduğu gözüküyor.


Ak Parti Başbakana Güveniyor

Niğde Kamuoyu Ak Parti Belediye Başkan Adayının Genel Merkez tarafından belirlendiği, Niğde Kamuoyu tarafından kabul görmese de, halkın iktidar partisinin adayına değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini savunarak, Ak Partinin 30 Mart seçimlerinde, daha önceki seçimlerde olduğunu gibi tek güven kaynağının yine Başbakan olduğunu düşünüyor. 


Chp Önseçim Ve Tabanını Güveniyor

CHP’de ise yapılan eğilim yoklamalarının Niğde halkı tarafından kabul görmesinin beklendiğini düşünülen Niğde kamuoyunda, CHP’nin yapmış belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için yapılan eğilim yoklamasının Niğde halkı tarafından takdirle karşılandığını düşündüğü görüşü hakim olurken, CHP’nin uyguladığı bu sisteme, yani eğilim yoklamasında çıkan sonuçlara güvenildiği düşünülüyor. CHP’de ayrıca Başkan Adayı Fahri Eker isminin de Niğde’de tuttuğu görüşü hakim.


Mhp Meclis Listesine Güveniyor

Milliyetçi Hareket Partisinde ise adayın erken açıklanmasının ve çalışma süresinin fazla olmasının bir avantaj sağlığını düşünen Niğde Kamuoyu, MHP’nin ise önümüzdeki seçimlerde en çok Belediye Meclis Üyesi Aday listesine güvendiğini düşünüyor. Kamuoyu MHP’nin listesine çok güvendiğini ve bu listeyle başarı yakalamaya çalıştığı görüşünde.

Sonuç olarak Niğde kamuoyunda her üç partinin de seçimi kazanma veya kaybetme olasılığının bulunduğunu, ama hangi parti kazanırsa kazansın mecliste çoğunluğu sağlayamayacağı görüşü hakim. Kamuoyu bu 3 sonuç, 9 ihtimal üzerinde bir hayli kafa yoruyor durumda.


Editör: TE Bilişim