An itibariyle SİYASET düğümlenmiş ülke bir kaosa belirsizliğe doğru sürüklenmeye başlamıştır. Dediğim dedik başbakan yetkilerini gaz bombalarına bırakıp Fas gezisine çıkmış, peşinden devreye giren Cumhurbaşkanı olayları yatıştıracak güçte bir açıklama (açılım) yapamamıştır.

An itibariyle ülke sahipsiz ve ülkenin kaderi sokaklara terk edilmiştir.

Oysa acilen bir şeyler yapılmalıydı, öncelikle, halkı çıldırtıp inadına sokaklara döken gaz bombalarının atılmasını durduracak bir şeyler. İktidar gaz bombalarını durduramıyorsa, devreye sivil kurumlar sanatçılar sendikalar muhalif partiler birileri girmeli, nasıl olacaksa?

An itibariyle iktidarın siyasetin meclisin başbakanın ve cumhurbaşkanının GAZ BOMBASI dışında çözümü kalmadığını görüyoruz.

Gaz bombalarını durduracak başka şeyler yapabilmeliyiz.

Olmadı, meclisin yani demokrasinin şanslarını seçeneklerini devreye sokabilmeliyiz, seçimlere kadar bir geçici hükümet pekala kurulabilir, İçişleri bakanı değiştirilip tarafsız partisiz bir İçişleri bakanı acilen göreve başlayabilir, bir siyasi şans aranmalı.

Başka bir şans daha var, NTV, CNN, Habertürk gibi TV’ler (nasıl olacaksa) tarihi bir karar alıp siyaset üretemeyen bu iktidara karşı halkın ve ülkenin bekası için yandaşlıktan kurtulup, gaz bombalarına karşı direnen halkın istekleri ve dilini kullanmaya başmalılar.

Bir şeyler yapılmalı.

Bu ülkenin siyasi gücü meclis gücü sivil gücü bir şeyler yapmalı.

Herkes ekran başına geçmiş korku içinde patlayan gaz bombalarını seyretmekten başka yapacak bir şey bulmalı.

Demokrasiyi meclisi seçenekleri bu kadar kör bir çıkmaz sokağa kimler sürükledi.

Sorun bu yüzden sokaklarda değil, meclisi, demokrasiyi, seçenekleri Tek Bir Lider’in keyfine bırakanlarda, şimdi üstünde yaşadığımız topraklarda hangi makam hangi siyasi güçte olursa olsun TEK BİR FİKİR söylenemiyor tek bir (küçücük bir olasılık olsun)

ALTERNATİF ÜRETEMİYOR.

EY TÜRKİYE, DUYAN VAR MI, KİMSE VAR MI?

Biz eski kuşak ailelerde büyüdük, gizlice bir fırt sigara içmek için ağbilerimiz, babanın helaya girmesini beklerlerdi…

Tayyip bey, havada uçağın içindeyken, bir fırtçık olsun siyaset düşünün, siyaset yapın.

Yarın kalkıp da bunun arkasında şu vardı bu vardı demeyin…

Hangi yandaş medyayı açsak TAYYİP’İ YEDİRMEYİZ yeminleriyle lafa başlıyor. İş Tayyip Erdoğan’ı yedirmekten çoktan geçti, TÜRKİYE’yi yedirmeyelim.

Şu anda Türkiye’nin tek bir şansı kaldı, senin benim sağcının solcunun hepimizin tek bir şansı kaldı, o da: HENÜZ VAKİT VAR.

Editör: TE Bilişim