Üç kıtaya nizama vermiş imparatorluklar kurmuş yüzlerce savaşı kazanmış bir milletin günümüzde yaşadığı zorlukları maddeler halinde paylaşalım;
 
1: Hain oranının yüksekliği:   Türk olmanın en büyük zorluklarından birisinin bu mevzu olduğunu belirtebiliriz. Ne hikmetse belli bir kesim bu millete ihanet etme konusunda uzmanlaşmış durumdadırlar. Kendilerine hizmet etmek için gelen insanları pusuya yatıp öldürmenin nasıl bir veled-i zinalık olduğunu elbette tarihler yazacaktır.
 
2: Sahte olanın asıl olandan rol kapması: Beyaz mı beynamaz mı ne olduğu belli olmayan bir kesimin Türk’ü içerden boğması olayıdır. Aslında Türk olmadığı halde Türk’ün adına konuşma salahiyetini kendinde bulan bu alçak zümre Türk düşmanlarıyla her daim ittifak hallindedir. Mertçe savaşamayan etekli ve molotoflu kahpelerin finansörü bu alçaklardır.
 
3:İhanet şebekeleri: Bu milletin imkânlarıyla büyüyen yapıların aynı imkânları bu milleti yok etmek ve köleleştirmek için kullanmaları. Milletin en zeki evlatlarını devşirerek mankurtlaştırmaları. Suret-i haktan görünüp insanları aldatmaları.
 
4: Türk dilinin hançerlenmesi: Basın ve yayın başta olmak üzere dilin köküne kibrit suyu dökmek için çalışılması. Dilin maymuna çevrilerek anlaşma kapılarının kapatılması. Manasız renksiz ve tatsız bir lisanla insanların kimliksizleştirilmesi.
 
5: Taklitçilik: Kendi müziğini kendi giyinişini kendi yemeklerini bırakarak yabancıların adetlerini benimseme. Taklitçilik köleliğin tezahürü olup efendilerinin önünde eğilen köleler gibi davranmayı gerektirmektedir. Ölmeden evvel ölümün ilanıdır.
 
6: Aşağılık kompleksi: Bazı insanların kendi tarihine kültürüne yabancılaşmış olmasından dolayı aşağılık kompleksi içine girmeleri. Bizden adam olmaz vb. gibi cümleleri sarf eden bu milleti küçük gören tipler aşağılık kompleksi içinde tiplerdir.
 
7: Tembellik: Bedavadan geçinmek isteyen alın teri dökmeyen beleşçi tiplerin sayısının mantar gibi artması olayıdır. Bu insanlar bu milletin sırtına yapışan kenelerdir.
 
8: Gaye eksikliği: Kendine ailesine ve vatanına dair idealleri kaybedip sadece günü kurtarma kaygısına düşmektir. Gaye eksikliği kartalları tavuk olmaya zorlamaktan başka bir şey değildir.
 
9: Şuursuzluk: Dostunu düşmanını tanıyamama durumudur. Kim dost kim düşman bilmeyen insanlar ne yazık ki gidip düşmanının ekmeğine yağ sürmektedirler. Sanatçı vb. kimliklerle dolaşan hain tipleri kendine açık açık düşmanlık yaptığı halde değerli hale getiren bu şuursuzluktur.
 
10: Vefasızlık: Kadir kıymet bilmeme ve menfaat olmadan sevememe gibi durumların baş aktörüdür. Milletine hizmet etmiş değerli insanları tanımama ve onlara gereken kıymeti verememe değerlerimizi öldürür. Nerde ne kadar lüzumsuz şahıs var kafamıza sokan gayr-ı milli medya değerlerimizi ise tanıtmamak için elinden geleni yapmaktadır.
 
11: Bencillik: İnsanların kendilerini bulunmaz hint kumaşı moduna sokmaları durumudur. Kimsenin burnundan kıl aldırmaması ile açıklanabilir. Günümüzde millet olma şuurunun önünde ki en büyük engellerden birisidir.
 
12: Nemelazımcılık: Bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözüyle açıklanabilir. Nemelazımcılık insanların kalplerinin iflas bayrağıdır. Bugün başkasına gelen musibet yarın bize gelebilir. Bunun için nemelazımcılık en ölü yatırımdır.
 
13: Cahillik: At yarışına ve iddiaya harcanan paranın onda birinin bile kitaplara harcanmaması durumudur. Kahvelerin ağzına kadar dolu olması fakat kütüphanelerin boş olmasıyla açıklanabilir.
 
14: Yanlış rol modeller: Nerde bozuk zihniyetli ve vatan haini tip varsa onların gençlerin önüne rol model olarak sunulması durumudur. Bu tiplerin verdikleri zararların haddi hesabı yoktur.
 
15: İhtilaf: Türk milletinin evlatlarının birbirine düşerek birlik ve dirlikten mahrum olmalarıdır. Bu durum herkesin baş ve lider olmak istemesinden kaynaklanmaktadır. Eğer Türkler arasında ki ihtilaflar bitip ittifak kurulsun dünya tarihi yeniden yazılacaktır.