Yıllardır TBMM'de "Kürtçülük konuşulur, tartışılır, sırtı sıvazlanır... Ancak ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisinde " Türk" kavramı dile getirildi ve sen misin konuşan...


CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Türk ve Kürt kavramı üzerinden yaptığı çıkış, bir kısım kürtçü ve İslamcı çevrelerin tepkisinin yanında Türk Milleti'nin yüreğine su serpti. 

Yıllardır bu ülkede kürtçülük yapılır, kürt milliyetçiliğinin alasını mecliste bulunan  kürt partisinden öte hükümetteki  Akp yapar.

PKK'nın yıllardır savunduğu ilkeler bir bir AKP'li vekiller tarafından meclisten geçirilir.

Yatırımda, kalkındırma da, sosyal ve kültürel konularda en kıral bölgecilik, ırkçılık,  hükümet ve aydın geçinen Kürtçü - Liberal -  İslamcı  kokuşmuş  çevreler tarafından gözümüze sokulur her türlü desteği alır. 

Türk Milletine meydan okunur, tehditler edilir, aptal yerine konulur. 

Bir Milletvekili Türk Milletine vurgu yaptı diye adı IRKÇILIK olur...

Sevsinler sizi...

Evet aynen Birgül Ayman Güler'in  dediği gibi  "saldırma zamanı...."

Sahi... Bu ülkede neden kürtçü parti var da "Türkçü Parti "yok diye konuşma zamanı...


Yorum : Pamir OMAÇ

HABER İSE ŞÖYLE :


Birgül Ayman Güler Niğde'de Konferans vermişti. 


PKK'nın taleplerinden olan "Anadilde Savunma Hakkı" kanun tasarısı görüşmeleri üzerine meclis kürsüsünden konuşma yapan CHP İzmir  Milletvekili ve o zaman ki Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler geçtiğimiz yıl Eğitim-İş Niğde Şubesinin organize ettiği bir konferansta konuşmacı olarak katılmıştı.

Konu ile ilgili önceki  haberimiz burada TIKLAYIN

*****

"Türk-Kürt eşit değil" dedi, Meclis'te alkış koptu


VİDEO SAYFANIN ALTINDA



CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler: Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz.' dedi.  Meclis'te CHP ve MHP sıralarından alkışlar koptu.



PKK'nın taleplerinden olan "Ana dilde savunmaya" ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan kanun tasarısının, anadilde savunma imkanının düzenleyen ilk maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Madde üzerindeki görüşmelerde, milletvekilleri arasında sık sık tartışma yaşandı.


CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." sözleri önce Meclis'i, ardından da dalga dalga yayılarak Türkiye'yi sarstı.



ASIL IRKÇILIK KÜRT MİLLETİ YARATMA ÇABASIDIR

MHP milletvekili Mehmet Şandır ise Birgül Ayman Güler'in sözlerinin ırkçı anlam ifade etmediği görüşünde.

"Birileri Kürtçülük derken bu ifade ırkçılık olmuyor da, Birgül Ayman Güler'in sözleri mi ırkçılık oluyor. Türklük konuşulunca mı ırkçılık oluyor. Kürt sorunu diyerek, İmralı ile görüşerek, Kürt kimliğini tanıyorum diyerek ırkçılık yapılmış olmuyor da Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş hukukuna sahip çıkmak mı ırkçılık oluyor. Bunlar hezeyandır, bunlar asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir milli mücadele sonucu kurulmuş, Lozan Barış Anlaşması ile ve 1924 anayasası ile de kuruluş hukuku belirlenmiş bir devlettir. Bu milletin adı Türk milletidir, bunun dışında etnik bir kimliği milli kimlik haline getirmek esas ırkçılıktır, bölücülüktür. Bu bugün, AKP'nin himayesinde, PKK'nın talepleri doğrultusunda hukukileştirilmektedir. Mecliste görüştüğümüz anadilde savunma kanunu bir egemenlik talebidir. Türk milletinin bedelini kanla ödeyerek aldığı egemenliğinin paylaşılması dayatmasıdır, bunu asla kabul etmeyeceğiz."

İşte anadilde savunma tartışmalarına damga vuran ve Meclis tutanaklarına giren o sözler:

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler söyledi.

HASİP KAPLAN - Devletin değil, Türkiye'nin parlamenteriyim.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.

MEHMET METİNER - Yok öyle bir şey. Ne alakası var?

OKTAY VURAL - AKP-BDP koalisyonu zaten!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI - Sayın Başkan…

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Türklük ırkçılıktır." diyor.

İHSAN ŞENER - Doğru söylüyor.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.

MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.

MEHMET METİNER - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha?

İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

İDRİS BALUKEN - Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.

İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin.

SIRRI SAKIK - Vallahi, Türkiye'de sizin faşist anlayışınız var.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. 

TWITTER'DA TREND TOPIC OLDU

Birgül Ayman Güler'in sözleri TBMM Genel Kurulu'nda büyük tartışmalara neden olurken, sosyal medyada da yankı buldu. Twitter'da Güler'in adı trend topic listesine girdi. 




Editör: TE Bilişim