Niğde-Bor arası yollar yapıldı. Gerekli ve doğru yatırımlardı.
 
 İlk önemli yol 1940larda Adana-Ankara yolu Niğde ilinden geçmesi idi. Bor’dan giden yol sonraları Zengen üzerine kaydırıldı. Bor’dan geçen yol devre dışı kalınca Altunhisar üzeri Keçikalesi ulaşan yol yıllarca bakımsız kaldı. Kızılca üzeri Ankara yoluna bağlantı yolu yapıldı.1990 öncesi Altunhisar yolu yeniden ele alındı.  Niğde –Ankara arası ulaşım yolu oldu. Ne var ki Bor-Altunhisar arası çift yol dahi son yıllarda ele alınmasına rağmen bir türlü bitmedi. Yarımyamalak kaldı. CHP Bor ilçe Başkanı Hacı Çopur çıkışları ile yeniden ele alındı. Son geçtiğimde yapılıyordu.
 
 Niğde Bor arası ise 1975 öncesi bağ bahçeler arasında geçen kıvrım kıvrım bir yol uzanırdı. Yol 1978 yılında ise çift yol olduğunda hem virajlardan arınmış hem de ulaşımın rahatladığında bir konuma ermişti.
 
 Niğde ile Adana arasında ulaşımı sağlayan Sazala- Bahçeli- Kemerhisar yolu bu yolun yükünü önemli azaltan bir yoldu.
 
Niğde-Bor yolu açıldığında Niğde Organize Sanayi ve Niğde Üniversitesi, TOKİ, Atatürk kent Ormanı yoktu.
 
 1992 Üniversite ve organize ile yol önemli bir yük artışı oldu. Ardından TOKİ ve Kent ormanı ile ulaşımdaki özelliği gelişti. Bu yola paralel iki bağlantı yolu da yola eklendi.  Son olarak Niğde-Adana otoyolu açıldı ancak bu yol daha çok direk ulaşımı kolaylaştırdı.
 
Ne varki bu yolda da önemli eksikler yapıldı. Önce Kemerhisar çıkışında Bor adı dahi yazılmadı. Eleştiri yazısı yazdım ve o tabelaya Bor çıkışı yazıldı. Bor için çıkış verilen yer Niğde garajının olduğu yer gösteriliyordu. Şimdilerde Kemerhisar’dan çıkışı kaçıran Niğde gelmeden Bor’a gitmesi olası değil. Oysa çok otobanda yapılan bir yerleşime giden bağlantı yolu varsa oradan giriş ve çıkış veriliyor.
 
Bor –Niğde yollar arası Akkaya  barajı üzerinden geçen yol  TEM yoluna bağlanması olası iken nedense bağlanmamış. Ülke neresine giderseniz gidin böyle bir yola bağlantı genelde vardır. GÖBEKLİDAĞ yanından neden alt geçit ile Bor yoluna bağlantı verilmedi? Bu işi yapanlara neden siyasiler  o bağlantı için yol göstermedi anlaşılır gibi değil.?
 
O yolda o eksiklik varda Bor Niğde arası sorun az mı?
 
Niğde-Bor arası kazalarda bu yolda kaç kişi kazaya kurban gitti.
 
Öngörüsüz yöneticilerin yüzünden NİĞDE ÜNİVERSİTESİ giriş kapısı dönemeç sayılacak yere konmuş kaç kez yazdık. Bu kapı tam organize karşısında olmalı ve bu iki yere giriş YONCA diye de tanım bulan üst araç ve yaya geçişi ile sağlanmalıdır.
 
Üniversite, Öğrenci Yurdu ve Kent orman önlerinde üst geçitler şarttır.
 
TOKİ girişi yanlıştır. Mutlaka Işıklara giriş çekilmeli ve TOKİ girişi ile Akkaya gelen yol ile bu kavşak dörtlü giriş çıkış kavşağına ermelidir.
 
 Yol üç şerite çıkacağı söyleniyor özünde gelecekte üç şerit yetmeyecek başlayacaksa yol DÖRT ŞERİT olmalıdır. Yapboz ile harcanacak para bir kere gelecek hesaplanıp yapılamalıdır. Bu kere gerekirse alt geçitler ve üst geçitler mutlaka ele alınmalıdır.
 
 ÇİFTLİK ilçesine Ketençimen üzeri giden yol derhal genişletilerek açılmalıdır.
 
Çamardı İlçesine Bor Kılavuz ve Gümüşler üzeri giden yollarda iyileştirme sağlanmalıdır.
 
 Altunhisar-Çiftlik arasında yol gibi yaptıkça çöken ya da bozulan yollar yerine sürekli kalıcı yollar için çalışmalarda bulunulmalıdır.
 
 Niğde ili için yolların önemi büyüktür ama canlara neden olan kazaların gerekçesi durumunda olan yollar öncelikle ele alınması da şarttır.
 
Bu bağlamda gerekli çalışmalarda bulunulacağına inanıyorum.
 
Biliyorum ki teknik kadro ne kadar çok sorunu çözmek istese de esas olan siyasi iradenin bu bağlamda girişimleridir.
 
 Siyasi irade ise belki neyin ne olduğunu farkında değildir.
 
 Örneğin TEM yolundaki Bor çıkışının bağlantısı neden Göbekli dağ sonrası yapılmadığının sorusunu sormuşlar mıdır? sordularsa neden müdahil olmadılar. Ben bilmiyorum. Bir yerde de okumadım.
 
Niğde Bor yolundan ise sık geçiyorlardır belki bu yolda olsun yapılması gerekenler için vakit geçmeden gereğini yaparlar. Umarım Niğde-Bor-Niğde Ketençimen-Çiftlik –Niğde Altunhisar ve TEM ile ilgili yazı yazmamıza gerek kalmayacak işler yaparlar.