Bor İlçesinde 1. Dünya Savaşında gerçek bir olaydan esinlenerek 48. Alay filmi çekiliyordu. Temmuz ayı başlarında  Film Platosu kuruldu. Bu Film Platosunu gezdiğimde  bundan sonra  burada bir çok savaş filmi çekilir, artık Niğde’nin de bir film platosu var demiştim ki… Yapımcılar arasında sorun çıktı, mahkemelik oldu.


 Yorum Haber : Selim GÖKEL


Altunhisar Belediyesi bu yaz Ağustos ayında Zindan Vadisinde düzenleme yaptı. Hatırladığım kadarı ile Belediye  Başkanı Erdal Sarı, burasının bir film platosu gibi kullanılabileceğini belirtmişti.  Ama henüz bir film çekimi de duymadık.

 

 

Nevşehir’de Film platosu oluşturma girişimleri var. Kapadokya Turistik Oteller ve İşletmeler Derneği (KAPTİD)  ve Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) öncülüğünde Kültür Bakanlığına girişimde bulunuldu. Kültür Bakanlığı Plato Kentler Film Komisyonu Nevşehir’i değerlendirmeye almış.

 

Plato Kentler’in içinde, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Nevşehir, Trabzon, Bursa, İstanbul ve Antalya var.

 

Neden,  Niğde’de  Film Platosu olmasın?

 

Oysa…

 

Korku Filmi çekmek için en ideal ortam Niğde’de var!

 

Çiftehan’da atıl durumda bulunan devasa kaplıca tesisi korku filmi platosu için ideal bir yer. Emniyet Genel Müdürlüğü bir dönem kaplıca olarak çalıştırdı. Şimdi Orman Bakanlığına ait ve her geçen gün çürüyor.

 

40 tanesi suit oda olmak üzere toplam 120 yatak kapasiteli, 1 560 metre kare bina alanı, toplam çevresi ile  10 bin  metre karelik alan üzerinde bulunan Niğde Ulukışla İlçesi Çiftehan Kasabası Kaplıca Sosyal Tesis binası 2003 yılından beri çürümeye terk edilmiş durumda.

 

 En üst katı döşenir, yapımcı ve oyuncular konaklar diğer katları zaten çürümüş, karanlık, dökülüyor.

 

Tam korku film platosu için ideal yer, madem bu bina başka şekilde değerlendirilmiyor, tam korku filmi çekecek bir yer,  üstelik politikacılar bu bina ne olacak sorusundan da kurtulurlar!

 

Çiftehanlılar bakıp bakıp üzülüyor…  Üstelik teklifleri de var, Meslek Yüksek Okulu, Termal Meslek Lisesi, hatta hastalıklara faydalı balıkları da  (Garrurufa )   içeren yenilenebilecek bir tesis istiyorlardı. Ama şimdi Çiftehanlılar korku filmi senaryoları yazıyorlarmış...



Aşağıdaki haberleri yaptık kimseden ses yok…

Bide böyle  haber yapalım dedik.





ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ MANŞETLERE TIKLAYIN
 

Ulukışla atıl otel - tesis zengini




Top yine Bakan Veysel Eroğlu’nda





 

 

***





***

Burası da MERA değil ya… Sormak lazım dı…



***





***




***





Editör: TE Bilişim