Niğde (Akit-Dursun Suna)  Niğde, de Kan bağışı kampanyasına destek. Niğde, nin Hükümet meydanında Kızılay Kan merkezi kapsamında düzenlenen kan bağışı kampanyasında vatandaşlar ve çok sayıda öğrenciler Kan bağışı yaparak ilgi gösterdiler. 



Niğde,nin en işlek meydanına kurulan Türk Kızılay  Derneğinin Kayseri şubesi tarafından 15 gün devam edecek olan bağış kampanyasına yüzlerce çok sayıda vatandaşlar kan bağışı yaparak bağışta bulundular.  
 

Merkezi Kayseri, de bulunan Türk Kızılay derneği tarafından iç Anadolu bölgesinde şehirlerde oluşturulan ekipler tarafından çalışmalar yapılıyor. Kızılay Kan toplama ekiplerine Niğde, de sıkıntılı olduklarını söylediler, diğer illerde Belediye tarafından merkezi yerlerde kimseyi rahatsız etmeyecek yerlerde kan almamıza engel olmayan yerleri verdiklerini söylediler.

PARKELERDEN KAMYONLAR, DOZERLER GEÇTİ AMA... 


Bizler Kızılay Kan toplama ekipleri olarak diğer illerde hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz, sadece Niğde, de sıkıntı yaşıyoruz. Niğde Belediyesi tarafından sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Kızılay ekiplerine Niğde belediyesi bin bahaneler getirilerek uygun bir yer vermediği için sıkıntı çekiyorlar. Niğde, de bizler işlek ana yol üzerinde kan alıyoruz diye sıkıntı çektiklerini söyleyen Türk Kızılay Kan verme ekipleri ne kadar mücadele verdiysek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan a konumuzu ilettik sekte kolaylık göstermedi. her güzelliği anlattık ama diğer belediyelerin yaptığı kolaylıyı Niğde belediyesi göstermediğini söylediler, daha önceki yıllarda geldiğimizde hiçbir sorun yaşamıyorduk, şimdi karo taşların bozulacağı yönünde cevap aldıklarını söylediler,bizde yol üzerinde kan toplamaya devam ediyoruz,Trafiktede sıkıntı yaşıyoruz ve korkuyoruz,dediler.

Niğde Kan verenlerin sayısı gün geçtikce arttığını  bin in üzerinde kan topladıklarını daha da artaçağını söylendi.











Editör: TE Bilişim