Devlet organizasyonu denen devasa yapının olmazsa olmazlarını oluşturan; güvenlik, adalet, maliye, eğitim ve sağlık olanaklarını vatandaşının faydasına sunması, o devleti devlet yapan en önemli hizmet ve olgular olarak çıkar karşımıza.
Yine devletin en can alıcı görevi olan vatandaşlarını; yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri mesleki, fizyolojik ve sosyo-ekonomik risklere karşı güvence altına alıp, tüm bunlara karşı koruyan politika ve sistemler bütünü oluşturmasıdır ki, bu da en önemli yükümlülüğüdür.

İşte bu noktada devreye giren Sosyal Güvenlik Kurumu; toplumun refahını artırıcı, yaşam kalitesini yükseltici rol oynarken, aynı zamanda toplumun huzurunu bozacak sosyal eşitsizliklerin önüne geçecek güvence olması itibariyle, hepimizin yaşamına da bire bir etki ediyor.

İş yeri denetimi ve sigortalı takipleriyle ciddi cezai müeyyideler uygulayıp işverenler için bazen korkulu rüya da olabilen bu kurum, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle görev tanım ve sorumluluğu dışında çok güzel bir uygulamaya imza atarak, sosyal uygulamaların takipçisi olma dışında, gönüllere de hitap ediyordu.

Niğde SGK Müdürlüğü; kadın çalışanı yoğun olan işyerlerini ziyaret ederek çalışan bayanlara 8 Mart vesilesiyle çiçek verip kutlarken, resmi bir kamu kurumu olmanın dışında, devletin gülen ve vefa sergileyen yüzü olarak da dikkat çekiyordu.
Kadınların gerek iş, gerek ev gerekse de sosyal yaşamın bütününde karşılaştığı zorlukları göz önüne aldığımızda,  bu sorunların birçoğuyla birebir yüzleşmek mümkün.

 İşini yapıp çalışma hayatının gereklerini yerine getirmek kadar, işin bitiminden sonraki kalan hayatın bütün sorumluluğunu yine kadının alması, aynı zaman da çalışan kadının bir nevi hayatı prova etmesi demek oluyor.

Çocukların ne giyeceğinden iş dönüşü akşam ne yenileceğine, temizliğin ne zaman yapılacağından ütüye kadar geçen süreç bizzat kendisi tarafından planlamalıdır, yok eğer bu planlama olmasa, ev hali zaten tabir yerindeyse tam bir faciadır.
Şimdi bir sürü erkeğin  “hayır artık bizlerde yardım ediyor ev işlerinin bir köşesinden tutup yardımcı oluyoruz, bize haksızlık ediliyor” feryatlarını duymak çok da anlamlı değil. Çünkü, ülkemiz insanının genel eğiliminde istisnalar kaideyi bozmadığı gibi, şahsım dahil erkeklerin genelinde bu özveri ve görev tanımını görmediğimiz ciddi gerçek.

İşte bizim görmediğimizi Niğde SGK Müdürlüğü çok ince ve şık bir şekilde düşünmüş olacak ki bizi biz yapan kadınlarımızın emeğine saygı duyup, onları nazikane anmanın en güzel yollarından biri olan, işyerlerinde ziyaret edip bir çiçeği esirgememenin nasıl bir güzellik doğuracağını keşfetmiş.

Niğde SGK çalışanları; gerek bay gerekse de bayan olarak oluşturdukları heyetle, kadınların yoğun istihdam edildiği işyerlerine gidip, bir nebze de olsa hatırlandıklarını ve onların emeğine saygı duyulduğunu hatırlatan çiçekleri eşliğinde, devletin gülümseyen yüzü olmayı başarıyorlardı.

Fikrin nasıl oluşup, ortaya çıktığını bilmesem de…

Uygulanması noktasında emeği geçen tüm Niğde SGK Müdürlüğünü…

Kurum Müdürleri Sayın Mustafa Aydoğdu nezdinde…

Yürekten kutluyorum..