Niğde Medaş  şu günler Niğde’nin gündeminde… Bu haber yorum da patates ve elektrikten bahsetmeyeceğiz.

 

Niğde Medaş’ın Bor yolu üzerinde bulunan hizmet binasının içinde  küçücük bahçesinde bulunan yaklaşık 25-30 kadar ağaç sulanmadığı için kuruyor. 

 

Vatandaşlar gerek telefonla, gerekse elektronik ileti ile sitemize bu içler acısı durumu anlattılar. Eminin Niğde gazetelerine de iletmişlerdir.  Aynı konuyu gazeteci Ömer Fethi Gürer’e anlatmışlar ve köşe yazısı yazmıştı. (Tıklayın)

 

Bahçeyi gördük ve dışarıdan fotoğraflayabildik. Medaş binasının önünde bulunan küçük bir alanda 25-30  kadar çeşitli türde  ağaç var. Bu ağaçlar gördüğümüz kadarı ile yıllardır sulanmıyor. Büyük yapraklı susuzluğa  daha az dayanıklı ağaçlardan yaklaşık 5 tanesi kurumuş bile, bir kısmı ise yaprakları pörsümüş, kurumaya ramak kalmış. Bahçede sulama tesisi mevcut fiskiyeler hala duruyor ama özelleştiğinden beri yıllardır sulanmamış hali fotoğraflardan da görülüyor.

 

Öğrendiğimize göre elektrik  konusunda çok katı kuralları olan Medaş küçücük bahçeyi sulamaya para ve eleman bulamıyor muş?

 

Evet… Yanlış duymadınız.

 

Güzelim ağaçlar parasızlıktan kuruyor.

 

Ramazan günü, 40 dereceye yaklaşan sıcaklarda küçücük bahçedeki ağaçlar kurumaya terk edilmiş.

 

Aslında parasızlıktan değil VİCDANSIZLIKTAN kuruyor.

 

Buradan Niğde ve Bor Belediyesinden rica ediyoruz, sadece bir tanker su yeter, lütfen bu ağaçların kurumasına seyirci kalmayınız.


Siyasilere elektrik sorunlarını sorduğumuzda " Özel Kurum" bir şey yapamıyoruz  diyorlardı. Bu vicdani konuda da " Özel Kurum" derler mi? Acaba...

 

Medaş özelleşti böyle oldu. Bu özelleştirmeyi yapanlara rahmet okumak geliyor. Vatandaş özelleştiğinden beri kabarık faturaları ödüyor. Benim banka ile olan teknik bir hatam dan dolayı hiç ihbarname göndermeden 3 kere evimin elektriğini kestiler ve her seferinde sanırım 30 lira açma kapama ücreti ödedim. Benim gibi binlerce insan var.

 

Artık tasarruf için değil ama, şu Medaş’a para kazandırmama düşüncemden dolayı evde çocuklarıma, etrafıma  elektriği etkin kullanmalarını tavsiye ediyorum.  Güneydoğu’dan tahsil edilemeyen kaçak elektrik tutarlarını bizlerin ödemesi de  ayrı bir trajedi.

 Sitemizde Niğde ve Bor için "Hangi kurumlarla sorun yaşıyorsunuz" diye anket sorusu sormuşuz... Tıklayın vatandaşın sorunu hangi kurumla imiş...

 

 Haber Yorum : Selim GÖKEL



 

Editör: TE Bilişim