Ak Parti Hükümetine yakın ve radikal yayınları ile dikkat çeken Milat Gazetesi yazarı Av. Ercan Ezgin 'Niğde'de neler oluyor" başlıklı çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Anlaşılan  Niğde'de Ak Parti içindeki hesaplaşmanın hızla devam ettiğini gösteriyor. 

Yazı aynen aşağıda

16 Nisan referandumundan sonra partisine geri dönen ve ikinci şahlanışı başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk vurgusu kimi partililerdeki “Metal Yorgunluğu”üzerine olmuştu. Bu bağlamda çeşitli illerin belediye başkanları ve il başkanları görevlerinden istifa etti. İstifa eden isimlere bakınca ilginç bir saptama ortaya çıkıyor ki; Niğde ili hem il başkanı hem de belediye başkanı istifa eden tek il. Metal yorgunluğu açısından burası tam bir laboratuar durumunda. Tarafımı da yoğun şikâyetler geliyordu. Bu nedenle yöre hakkında kabaca bir araştırma yaptım: Niğde küçük bir il. Halkın gelir kaynağının başlıcası tarım ve hayvancılık. Sanayi alanında çok fazla tesis yok. Hatta Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplam 1500 civarı çalışanıyla ildeki en büyük işletme. Bu yönüyle kimi odakların da gözünün en fazla üzerinde olduğu bir alan sağlık.

SAĞLIKTA TUHAF İŞLER

Göreve yeni başlayan Ak Parti il başkanı Mahmut Peşin hummalı şekilde ili için çalışıyor. Bu takdire şayan. Tespitime göre oradan oraya koşturuyor. Siyaset hareketli ama bürokraside de ilginç gelişmeler oluyor. Özellikle sağlık alanında. Yaz aylarında çıkan KHK ile sağlıkta illerde üçlü yapı teke düşürülmüştü. İl sağlık müdürlüğü çatısı altında tüm sağlık kuruluşları toplanmış durumda. Yeni sisteme göre Niğde il sağlık müdürü Ertan Değirmencioğlu 2 ay önce atanmış. Esasen kendisi Türkiye’de atanan ilk il sağlık müdürlerinden. Ama halkın Ak Parti’ye en çok oy verdiği alan olan sağlıkta bu ilde durumlar biraz karışık. Hastaneler büyük oranda başhekimsiz. Vekâleten başhekimlik yaptırılıp an kurtarılmaya çalışılıyor. İstanbul gibi bir anakent yaklaşık 1 ay içerisinde başhekim yardımcısı, müdür yardımcısı gibi alt kadroları bile atamışken, Niğde’deki 5 devlet hastanesinden sadece 1’ine Bor Devlet Hastanesi’ne başhekim ataması yapılmış olduğunu öğrendim. 3-4 sene önce açılması gereken hastaneler bile açılmamış. Çok ilkel şartlarda hizmet vermeye devam etmekte bu hastaneler. Hele Ulukışla diye Konya ve Adana güzergahında olan bir ilçesi var ki Niğde’nin, hastanesinin durumu içler acısı. Düğün salonundan bozma, derme çatma, ahır gibi bir hastanede sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor. İnanın insan buraya girse sağlamken hasta olur. Hastanenin içler acısı halini sırf mideniz bulanmasın diye buraya koymuyorum.

YİNE FETÖCÜ DAMAT MI?

Peki sağlıkta ne oluyor bu ilde. Bürokratik bir metal yorgunluğu mu var? Bürokrat yok ki metal yorgunluğu olsun. İl sağlık müdürünün altında çeşitli dallarda 4 başkan 4 başkan yardımcısı olması gerekirken bu satırların yazıldığı an itibariyle sadece 1 başkan 3 başkan yardımcısı ve 5 hastaneden 1’ine başhekim atanmış durumda. İldeki bir siyasinin atamalara fazlasıyla dâhil olduğu, 1 hafta önce güvenlik soruşturmalarından geçip atanmış kişilerin bile Ankara’da çeşitli girişimlerle atamalarını iptal ettirdiği sağlık çalışanlarının gündeminde. Hatta bu siyasinin, kardeşinin damadı Mustafa Serhat Vural isimli bir yardımcı sağlık personelini “yönetim hizmetleri ve mali hizmetler başkanı”yapmak istediği kamuoyunda çokça konuşuluyor. Edindiğim bilgilere göre bu kişi güvenlik soruşturmalarında; hem emniyet hem de savcılık aşamalarından geçememiş. Atama gündemi olduğu dönemde, savcılıkta şüpheli sıfatıyla bizzat kendisinin FETÖ/PDY soruşturması sürerken, bir kardeşinin de FETÖ’den ihraç edildiği çalışanların dilinde. Son günlerde yapılan başkan atama iptallerinin de bu kişiye yer açmak maksatlı olduğu iddiaları ortada dolaşıyor. Cumhurbaşkanımız FETÖ mücadelesi için uyku bile uyumazken böylesine tartışmalı bir ismin, hem personelin ve yılda “150 trilyon” lira paranın olduğu bir birime getirilmeye çalışılması FETÖ’nün çalışma sistemini akla getiriyor. Bakınız FETÖ de insan kaynağını tüm kurumlarda bu iki alana yerleştirmek için uğraşmıştır.

DEVLET HAREKETE GEÇMELİ

İldeki dengelerde oldukça güçlü olan bu siyasinin yine akrabalarının çalıştırdığı medikal bir firmanın olduğu, bu firma sahiplerinin özel sektör kuruluşu oldukları halde milletvekili kadar atamalarda söz sahibi olduğu da halk arasında tartışılmakta. Cumhurbaşkanımız canını dişine takmış tüm dünyada bu yapı ile mücadele ederken 8 Kasım 2017 tarihli “Siyasetin Bal Sinekleri” adlı yazımda değindiğim meselelerin FETÖ ile ilintili bir şekilde en küçük illerimizde bile vuku bulması kanıma dokunuyor. Çok öfkeleniyorum.

Ayrıca sık sık sağlıkta bürokratların değişmesi nedeniyle zamanında yapılamayan ihaleler nedeniyle kanunda istisnai bir yöntem olan doğrudan temin ve pazarlık usulü ile ihale yapılması ise ilde haksız rekabet açısından şaibeli bir durum olarak ticari işletmeler arasında gündemde. Tüm bu konular acilen Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırılmalı, tüyü bitmemiş yetimin hakkı korunmalı, duraksatılan hizmetlere acilen hız kazandırılmalıdır.

Son olarak vurgulamalıyım ki AK Parti tüm illerde, içerisindeki ve etrafındaki kötüleri ve kötülükleri ayıklayarak, iş takipçilerini ve asalakları, ihale ve rant peşinde koşanları, menfaat ve koltuk sevdalılarını tasfiye ederek; halka tepeden bakan bazı teşkilatlarını, belediye başkanlarını, milletvekili ve bürokratlarını yenileyerek, halka daha çok kulak vererek, hatalarından ders çıkarıp, eksikliklerini tamamlayarak, ilk günkü aşkla ve ilk günkü heyecanla yoluna daha güçlü devam edip 2023-2053-2071 hedeflerine ulaşacaktır. Herkes hesabını ona göre yapsın. Vesselam!

Yazının linki için tıklayın


İlgili Haber ise aşağıda... 
 

Editör: TE Bilişim