Gazeteci Necmi PİŞKİN yazdı... 

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR..
BÖLEMEYECEKLER!

15 Temmuz da yaşadığımız hain darbe girişimi başta kahraman halkımız ve vatansever güvenlik güçlerimiz sayesinde bertaraf edilmiştir. En başta hemşerimiz şehit Astsubay  Ömer HALİSDEMİR ve darbenin seyrini değiştiren tüm kahramanlarımıza şükran ve minnet duygularımla ömür boyu teşekkür borçlu olduğumuzu ifade ediyorum.

 O günden beri ülkemiz genelinde demokrasi nöbetleri toplumun her kesiminden yüksek bir katılımla gerçekleştirilmiş olup 7 Ağustos da demokrasi ve şehitlerimiz için son kez yapılacaktır. Bu miting diğerlerine göre çok daha etkili ve anlamlı olacaktır. Yedi düvele birlik ve beraberliğimizi göstermemiz acısından tarihi bir önem arzetmektedir. Darbe girişiminin başarılı olması ve bölünmemiz halinde bugün neler yaşıyor olabileceğimizi düşünmek bile istemiyorum.

Bu gün gelinen noktada, geçmişte milli mücadele yıllarında yaşanan acıları içimde hissedebiliyorum. Yakın zamanda vatansever milliyetçi gençlerin, Dursun ÖNKUZULARIN katledilişi, Velican ODUNCULARIN dar ağacına götürülmeleri nasıl ki canımı acıtıyorsa, ''Defol yurdumdan amerika''deyip 6. filoya dur diyen ve dar ağacına gönderilen Deniz GEZMİŞ ve arkadaşlarıda aynı şekilde canımı acıtıyor. Yine vatansever rahmetli Gün SAZAK’ın katledilişi nasıl ki beni derinden üzüyorsa, ülkemizin uçuruma gittiğini bu günleri görerek yazan, uyaran ve eşinin gözü önünde katledilen rahmetli Uğur MUMCU içinde derinden üzülüyorum. Bu gün Necip FAZIL’ın Sakarya şiiri nasıl duygulandırıyorsa aynı şekilde Nazım HİKMET’in memlekete hasret şiirleride duygulandırıyor...  Halen aydınlatılamayan ölümlerinde ciddi kuşkuları olan Eşref BİTLİS Paşamızın ve  kıymetli büyüğümüz Muhsin YAZICIOĞLU Başkanımızın acısı yüreğimizde çok tazedir. Ergenokon davalarında suçsuz yere cezaevinde yatanlar hayatını ve istikbalini kaybedenler yürek acılarımıza eklenerek tarihte yerlerini almış bulunmaktadırlar.
Milli mücadele yıllarında ülkemizi işgal edip bölüp paylaşmak isteyenler kim ise bu günde aynılarıdır. Durum o günlerden çok daha ciddi ve tehlikeli boyuttadır. Bu arada düşmanları iyi tanımak ve A Planlarının haricinde B-C planlarınında olabileceğini aklımızdan çıkarmamalı tedbirimizi önceden almalıyız. Ayrıca yapılacak olan büyük mitigde güvenlik önlemlerı her zamankinden daha üst seviyede olmalıdır.

 

Bu ve bunlara benzer bir çok sebepten dolayı 7 Ağustos demokrasi ve şehitlerimiz için top yekün birlik ve beraberlik mesajı vermeliyiz. Başta tüm siyasiler.  İktidarı, muhalefeti, sivil toplum kuruluşları, askeri, polisi, sağcılar, solcular, ateistler, başı kapalılar, açıklar,  meyhane ehli, camii cemaati, türkler, kürtler, lazlarçerkezler, arnavutlar, boşnaklar,gürcüler, aleviler, sünniler, zengin fakir, şehirli köylü, yaşlı genç, çoluk çocuk vatanını seven herkes... Ay yıldızlı bayrağımızı alıp elele tutuşup bir ve beraber olduğumuzu orta doğuda parçalanan ülkeler gibi olmadığımızı, sıranın bize gelemeyeceğini yedi düvele göstermemiz gerekiyor.

Siyasi görüşlerimizi, ülkemize hizmet yarışındaki fikir ayrılıklarımızı kısa bir süre erteleyebiliriz. Bu arada başta 30 Ağustos zafer bayramımız gibi tüm milli bayramlarımızda da aynı birliktelikle ve daha büyük coşkularla kutlamamız en büyük arzumdur.

Çünki bizim yer kürede verecek ne bir karış toprağımız var ne gidecek başka bir yerimiz var nede bölünme ayrılma gibi bir lüksümüz var...

 ''YA İSTİKLAL YA ÖLÜM'' Diyerek büyük bedeller ödeyerek bu cennet vatanımızı bizlere emanet eden başta büyük önder GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü,silah arkadaşlarını ve cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar vatanı için canını feda etmiş tüm kahraman şehitlerimizi şükran,minnet ve rahmetle anıyorum. Darbeye karşı dururken yaralanan vatansever kardeşlerimede acil şifalar diliyorum.

RABBIM birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ezanımızı dindirtmesin. Bayrağımızı indirtmesin. Bizleri birbirimize düşürmek isteyen içte ve dıştaki düşmanları,fitne fesatçıları KAHHAR ismi şerifiyle kahreylesin.

Başta ülkemizi,tüm dünya insanlığını,özellikle zulüm gören mazlum milletleri bir an önce huzura ve selamete kavuştursun,yurtta ve dünyada sevgiyi ve barışı hakim kılsın.

YAŞASIN LAİK DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ..


 

Editör: TE Bilişim