Başbakan Binali Yıldırım AK Parti 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Niğde'ye geliyor. 

Yorum: Selim GÖKEL

17 Yıllık Ak Parti iktidarında diğer illere kıyasla çok az yatırım alan Niğdelilerin Başbakan'dan beklentileri çok. İktidar milletvekillerinin  pasif kalması, Niğde ile ilgili yatırım ve projelerin takibini yapmaması hatta son yıllarda sadece sosyal medyadan yaptıkları ziyaretleri paylaşmaları. Tepkilere neden olurken, Niğdeliler umudunu kongre için Niğde'ye gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım'a bağladı.
(Hatta,  Niğde'de bir cadde esnafları bile Tıklayın)

13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 13:00'da  Niğde’mizde olacak Başbakan Yıldırım’dan Niğdelilerin çeşitli beklentileri var, dahası bilmesini istedikleri konular var. 

YALAN HİKAYESİ OLAN NİĞDE HAVALANI

Niğde'de 1996 yılında temeli atılan havaalanı bir türlü başlatılamadı. 20 Şubat 2013 yılında Ulaştırma Bakanı iken Niğde'ye gelen dönemin bakanı Binalı Yıldırım Havaalanı konusu sorulmuş ve değerlendireceğini iletmişti. 

Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu net şekilde Niğde Meydanında Havaalanı sözü vermiş ve isminin de Hasandağı havaalanı olacağını söylemişti. 

Yine Başbakan Binali Yıldırım 28 Mart 2017'de Niğde'ye geldiğinde meydanda miting yapmış ve havalanı konusunda ise Niğdelilere hitaben Havaalanı konusunda çalışma yapacaklarını söylemişti. 

Borhaber.net'de yayınlanan Aksaray Havalanı projesinin bütçe  yatırım planına alınması haberinin ardıdan Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen Niğde havalanının tartışma konusu yapılmamasını, fizibilet çalışmasının tamamlandığını ve "Niğdeliler 2018'de uçacak" şeklinde veciz! bir söz kullanmıştı. 

CHP Milletvekillerinden Doğan Şafak ve Ömer Fethi Gürer bir çok kez Niğde Havaalanını gündeme getirmiş, soru önergeleri vermişti. Hepsinden olumsuz yanıt almışlardı. 

Gazeteciler Cemiyeti ve Niğde'deki bir çok STK Havaalanı konusunda kampanya başlatmıştı. Sitemizde de bu konuda yüzlerce haber ve yorum yayınlanmıştı. 

Yine sitemizin gündeme getirdiği şekilde; Hükümetin  2023 Planında Niğde'ye havaalanı planlanmadığı aksine Aksaray'a planlandığını yazmıştık. 

YÜKSEK HIZLI TREN NİĞDE'Yİ TEĞET GEÇİYOR

Yüksek Hızlı Tren için hazırlanan iki ayrı projede Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Konya, Adana ve Sivas illerinde yapılacak olması, Niğde merkezin projede yer almaması tepkilere neden oldu. Proje hazırlanırken Niğde Milletvekillerinin müdahale etmemesi de ayrıca yadırgandı. 

Yine Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz yıl Niğde meydanında Stadyum yapılacağını çalışmaların sürdüğünü belirtmişti... CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konu ile ilgili soru önergesine cevaben  İlgili bakanlık Niğde'ye stadyum yapılmasının gündemde olmadığı belirtmişti. 

YİNE YALAN HİKAYESİNE DÖNÜŞEN AKKAYA BARAJI ÇEVRE KİRLİLİĞİ

Niğde'nin en büyük sorunlarından olan Akkaya Barajı çevre kirliliği konusunda da Niğdeliler hep avutuldu. Önce temizleniyor denildi, ardından arıtma tesisi kurulacak denildi. Bir çok vaat ve sözler söylendi. Yüzlerce haberler yapıldı, dosyalar hazırlandı. Bakanlar taa barajın başına kadar geldi. Ama b.k kokusunu Niğdeliler ve Borlular hergün soluyor. 


ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ DE YALAN OLDU

Niğde’nin Bor ilçesinde kurulması planlanan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projeside kağıt üzerinde kaldı. Bazı özel şirketler ihtisas bölgesi açılacak diye yatırımlarda bulundu. Niğde'nin üzerine Karaman'da Enerji İhtisas Bölgesi hizmete girdi. Hatta Karaman'da Serbest Bölge oluşturuldu. Karaman'da bunlar olurken, Aynı zamanda Niğde'nin siyasetçileri hastanede yılın ilk doğan çocuklarını facebook sayfalarından paylaştı. Yeni atanan İl Başkanı  tebrikleri kabul etti. Vali ilçe ziyaretleri yaptı.  

NE HİKAYELERE İNANMIŞTIK... HABER YAPMIŞTIK...

Niğde Ankara yolu da yalan hikayesi gibi süründü... Çiftlik Tepeköy karayolu... En basidi Nevşehir yol ayrımındaki üst geçit  yıllardır inşaat halinde. Narlı Göl ve Çiftehan Turizm merkezi olacaktı, jetsiki ile dolaşacaktık. Aktaş Demiryolu Lojistik  merkezi olacaktı. Aladağlarda Teleferiğe binecektik. Bor Askeri Fabrika rehabilite edilecekti. Niğde'ye yeni 5 yıldızlı otel yapılacaktı. 

NİĞDE BİTİK!... YÖNETİCİLER LAY LAY LOM...  

Tarım sektörü, sanayi sektörü Niğde'de can çekişiyor. İşsizlik had safhada... Eğitim- Öğretim  yetersiz derslik nedeni ile 45 kişilik sınıflarda yapılmaya çalışılıyor. Esnaf ve çiftçi borç batağında, esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Bankalar Niğde'de kredi vermemek için bin dereden bin su getirtiyor. 

Niğde sosyal alanlardan ve faaliyetlerden yoksun, betondan gri, suskun  bir şehir halini aldı. Sosyal faaliyet derken okulların cemaatlere hizmet eden absürd değerler eğitimi... Kabul görmeyen insanların, hep aynı insanlar tarafından izlenen konferansları... Fetö'den kurtulayım derken başka cemaatlere niteliğine bakılmadan ardına kadar açılmış siyasi kadrolar, idari kadrolar...  Kampus içine izole edilmiş üniversite, halktan kopuk yazmayan, konuşmayan Niğde hakkında fikir yürütmeyen, yürütmesine izin verilmeyen  akademisyenler, öğrenciler. 

Her yıl "Bir fikirde sen bul yarışması yapıyoruz ya  daha ne yapalım" demeğe getiren Niğde Ticaret Odası...  Herkese mavi boncuk dağıtırak  esnaf  oda başkanlıklarını  bir dönem daha yürütme! çabaları. Üç maymunu oynayan gaz-teciler!... 

Taa... 2002'den bu yana ses kayıtları, videolar, istifalar,  bel altı,  ali cengiz oyunları ile yürütülen siyaset.

Bu ilde  Başkan atanıyor, Rektör atanıyor, Milletvekili Komisyon Başkanı oluyor, İdare Amiri oluyor. Vali atanıyor...  6 ay tebrikleri kabul ediyor. Bir altı ayda iadei ziyaretlerde bulunuyor. Bunlar sosyal medyada paylaşılıyor. Altına sipariş yağ kokan yorumlar ve hizmet bekleyen Niğdeliden çalınarak geçen günler.

Ne güzel Niğde. Lay lay lom!


 
Editör: TE Bilişim