Yazar Ömer Fethi Gürer, “Niğde Büyükşehir olmak istiyorsa Ereğli’nin bağlanması için gayret göstermelidir” dedi.


Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer Büyük şehir yasası ile bazı kentlerin mevcut durumlarını daha da geliştirmeleri karşısında Niğde gibi illerin geri kalmaya devam etmekten öte giderek il statüsünü de yitirme noktasına erebileceğine dikkat çekti. Şöyle dedi. “ Süreci doğru yönetmeliyiz. Cumhuriyetin kuruluşu ile il olan Niğde iki ilçesi ayrılarak küçültülmüştür. Bunda farklı siyasi etkenlerin rolü büyüktür.

 

Geldiğimiz noktada ise daralan bir Niğde söz konusudur. Bunun aşmanın yolu büyükşehir olabilmektir. Onun içinde yeterli nüfusa ermek gerekmektedir. Niğde tek başına bu nufusa ermesi kısa sürede olası görülmemektedir.  Ancak çevresi ile bir birleşme bu yolu açabilir. Ereğli ilçesinde önemli bir lobi faaliyeti bir süredir vardır. Zaman zamanda görüşmelerimizde maden il olamıyoruz. Niğde iline bağlanalım düşüncesini ifade etmektedirler. Niğde Büyükşehir olsun bizde daha çok bölgemize katkı gelmesini sağlayalım isteği de vardır.   Ereğli halkı aylardır bu konuyu ciddi olarak tartışmaktadır.

 

 Telefonla tarafıma da konun Niğde Cephesinde de kamuoyu oluşması talebini ilettiler. Daha öncede aynı konuda ısrarları vardı. Bu bağlamda önemli bir isteğin varlığını bildirdiler. Daha öncede Ereğli Niğde bağlanma isteğini gündeme taşıdığımı da bildikleri için Niğde bu konuda bizim kadar istekli olsun bu iş gerçekleşsin dediler. Ereğli Güncel Haber üzerinden tartışmaları devam ederken, benzer bir rahatsızlık Karapınar ve diğer komşularında da gündeme geldiği de bildirildi.   Ereğli Güncel sitesi haberinde  “Ereğli Konya ile ilgili rahatsızlık o kadar artık  konu  halk arasında “Konya yerine Niğde’ye Bağlanalım”  a kadar geldi. Diye yazdı.

 


Sitede yer alan haberde 4 Nisan tarihli kamuoyu araştırmasına katılan yaklaşık  600  kişiden % 62 “evet Niğde’ye bağlanalım” görüşü çıktığı duyuruldu. Yapılacak bir halk oylamasında ezici çoğunluğun Niğde’yi tercih edeceği  yönünde kamuoyunun görüşü bu yönde olacağı bildiriliyor. Ereğli Konya’dan isteklerini alamaz ise bu kere Niğde bağlanma isteğinde kararlı görülüyorlar. Bu durumda Niğde geleceği de böyle bir birleşme ile değişeceği mutlaktır. Niğde nüfusu Ereğli ve yakın çevrede nüfus ile büyük şehir olabilme nüfusuna erer ise Niğde için yeni bir dönem başlayabilir. Ereğli ilçesi yıllardır Konya’nın mağdur olan bir ilçesidir. İl olmak için çok uğraştılar ama olmadı. Niğde ile mesafesi ve bağı daha fazla olmasından dolayı Niğde bağlanmak istekleri vardır. Bu istek iki taraf içinde doğru tercihtir”dedi.


Yazar Ömer Fethi Gürer Niğde siyasi yapının bu talebi önemsemesini istedi ve Ereğli’de kamuoyuna önderlik eden isimlerle görüşmeler sağlanarak böylesi bir yola girilmesinin Niğde faydalı olacağını, belirtti.

 




Editör: TE Bilişim