SADECE ENDİŞE... 

Yıl 1999, yer Batman-Sason`da çalışıyorum.Sason`da sürücü kursu olmadığı için oluşturulan bir grup ile Midyat, ta bir kursa devam ediyoruz.Sınav olduğumuz bir Pazar akşamüstü Midyat, tan Batman`a geldiğimizde hava kararmak üzereydi ve şoförümüz devam etmememizi, Batman`da  geceleyip sabah erkenden yola çıkmamızı önerdi.Sabah görevde olmamız gereğini ve bu  önerisinin gerekçesini sorduğumda: Köyünün korucu köyü olduğunu,dolayısıyla PKK teröristlerince arabasının ve kendisinin, olası bir çevirmede hoş görülmeyeceğinden bahsetti.Ben ve başka bir kamu görevlisi arkadaşımın ısrarlarına rağmen oy çokluğuyla Orada kalmaya karar verdik.

    Anlatmak istediğim olay, aslında o gece birçoğunun kalma düşüncesini  perçinleyen aramızda ki birinin anlattığı olaydı.

     İsmini bilmediğim orta yaşlarda  aksak  yürüyüşlü birisi mutlak kalmamız gerektiğini çünkü büyük ihtimalle o gece teröristlerin (O`nun tabiriyle gerillaların) geçiş yapabileceklerini ve rastlarsak hiçbirimizi affetmeyeceklerini söyledi.

     Beni esas şaşkına çeviren ise; kendisinin daha önce korucu olduğunu ve bir çatışma esnasında yanına düşen bir el bombasının arkadaşlarından birini öldürdüğünü ve bacağının da o esnada sakat kaldığını söylemesinden ziyade, bombayı atan teröristlere duyduğu minnetti.

     Evet doğru okuyorsunuz, beni şaşırtan canına kasteden canilere duyduğu minnetti,sevgiydi.

     Sebep mi? Sebebi o bomba sayesinde kendisi ve aiele efradının malülen emekli maaşına kavuşması idi. Ben de, ne trajikomedi dedim.Seni ve aile efradını maaş bağlayan devlete değil de canına kasteden teröriste mi müteşekkirsin soruma, sadece “olsun” diye karşılık verdi.

      İşin enteresan başka bir yanı ise, ertesi sabah Batman Sason arasında yoğun asker trafiği ve yol kontrolünün sebebini kontrol noktalarındaki koruculara soran şoförümüzün bize dönerek “bu gece geçiş olmuş ,çatışmalar devam ediyormuş” sözleriydi.

      Aksak adam nereden biliyordu?Demek ki bağlantıları vardı.Bu yeni keşfedilen bir şey değil.Bir şekilde o bölgede yaşayan birçok kişi bu illegal örgütle içli dışlı, ahbap çavuş.Bütün bunları neden mi anlattım? O gün yaşadıklarımı anlatmış olmak için anlatmadım,eminim bir çok kamu görevlisi çok daha ilginç,ürpertici ,içimizi acıtacak çok daha vahim olaylarla karşılaşmışlardır.

    Olayları bu güne uyarlamaya çalıştığımda ,Doğudaki bir çok ilçemiz hendek olayları yüzünden boşaltılıyor ya ? Yıkılan evlerinin yerine yeni evler,bozulan yollarının yerine daha iyi yollar,sokaklar,caddeler,dükkanlar,maddi yardımlar…..v.b verilecek(verilsin) ya?

 Hani O Aksak Adam(!) gibi  bütün bu yeniliklere kavuşmalarına vesile görecekleri teröristlere, terör örgütü PKKya  kendilerini müteşekkir hissederlerse diyorum.

 

Zihninizi bulandırmayım dedim ya benimki      SADECE BİR ENDİŞE.SADECE ENDİŞE!

 

Editör: TE Bilişim