İzmir’i Yunan ordusu işgal ettiğinde “Yaşasın Venizelos” demediği için alçakça katledilen Albay Süleyman Fethi Bey’i bilir misiniz? Kendisi öz ve öz Niğde’nin evladıdır. Çamardı’lı Muhammed İzzi Efendi’nin oğludur. Peki, Çanakkale savaşının kaderini değiştiren Seyit Çavuş’un sırtına Çanakkale’de üçyüz kiloluk topu kaldıran Niğdeli Ali’yi hangimiz unuttuk. Ya Pozantı cephesine giden Borlu’ları ,Ulukışlalı’ları unutmak mümkün mü? Karakter olarak bir dağ gibi sağlam, yürek olarak bir bozkır gibi mütevazı ve alçakgönüllü olan Niğde insanı zor zamanlarda bir yanardağ gibi olmasını çok iyi bilir. Bunu anlamak isteyenleri tarih kitaplarının şahitliğine davet ediyorum. Evet, bu diyar düşman işgaline karşı bir set gibi durup düşmanı Pozantı’dan yukarı geçirmeyen diyardır.
Bu topraklar aziz milletimizin ruhunun bir yansıması olarak bozkırın ortasında bir gül gibi açan topraklardır.
 
Bu topraklardan dün kahramanlar çıkmış yarında çıkmaya devam edecektir. Niğdeli kahramanlar silsilesinin ucunda bugün gül yüzlü şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismi altın harflerle yazmaktadır. Bettikler diyarı Çukurkuyu’nun asil evladı Ömer Halisdemir bu kahramanlar silsilesinin sonuncusu olarak şahadet şerbetini göz kırpmadan içmiş üzerimize çullanan yeni haçlı seferine izin vermemiştir.
 
Onurlu bir asker olarak askeri düzeni bozan ve kendi komuta kademesi dışında kendine emir vermeye kalkan darbecileri alnının ortasından vurarak tertiplenen bu kirli düzeneğe canını feda ederek karşı çıkmıştır. Onun bu şuurlu davranışı ortaya çıkabilecek karanlık tabloları bozmuş ve başlanılan kötü niyetli hareketin oradaki safhası bitirilmiştir. Millete karşı düzenlenen bu cinayette katilleri daha cinayeti işlemeden susturan Ömer Halisdemir bu yolda göz kırpmadan canını Yüce Allah’a teslim etmiştir. Ömer Halisdemir soyadının hakkını vererek halis’liğiyle samimiliğini, demir’liğiyle sağlamlığını ortaya koymuştur.
 
Anadolu’nun ortasında ekip diktiği ile geçinen, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak şerefiyle hizmet ettiği askerlik mesleğinden ölümsüzlük tahtı olan şehitler yurduna hicret eden kahramanımıza milletçe ne kadar teşekkür etsek azdır.
 
Buradan şehidimiz Ömer Halisdemir’i yetiştiren o asil anne ve babanın ellerinden öpüyoruz. Bu ülkede yaşayan herkesin kahramanımız Ömer Halisdemir’e dua etmesini ve bir Fatiha ile de olsa onun kabrini nurlandırmasını bir vefa borcu olarak rica ediyoruz.
 
Evet, burası Niğde ve buradan her zaman kahramanlar çıkacaktır. Terörle mücadelede en çok şehit veren illerin başında Niğde gelmektedir. Bu toprağın insanları söz konusu vatan oldu mu gözünü kırpmadan canını vermekten çekinmez.
 
Cenab-ı Allah ülkemize karşı düzenlenen her türlü kirli düzeneği yerle yeksan etsin. Bizleri Ömer Halisdemir gibi kahraman vatan evlatlarının şuuruyla şuurlandırsın.  Bizi her türlü fitneden fesattan bozgunculuktan korusun. Devletimizi milletimizi ilelebet payidar eylesin.
 
Editör: TE Bilişim