Adnan TOZKOPARAN yazdı... 

İnsanlar şehirlere şehirler ise insanlara benzer. Yaşadığı toprak insanı bir anne gibi doğurur emzirir ve büyütür. Bazı topraklar verimsiz ve kurak bazı topraklar ise bolluk ve bereketle doludur.

İşte Serkan Baran; tarih boyunca bolluk ve bereketle dolu olan Bor ilçesinin has çocuğudur. Bor gibi çalışkan Bor gibi vefalı ve Bor gibi sabırlıdır. Bor'un kalbinde metin bir kale gibi geçmişten aldığı emaneti gelecek çağlara taşımanın gayreti içindedir.

Serkan Baran'ı anlamak için dünyaya onun baktığı pencereden bakmak gereklidir. "İnsanların en iyisi insanlara en faydalı olandır" düsturuyla hareket eden Serkan Baran içi başka dışı başka olan insanlara inat hayatını net bir duruş ve yapmacıksız bir tavır ile sürdürmektedir.

Örneğin Serkan Baran' ı yaptığı bir iyiliği basının gözü önünde bir merasim havası içinde yaparken göremezsiniz. O'nun yaptığı iyilikten muhattabı dışında kimsenin haberi olmaz. O alkış peşindede değildir. Eğer alkış peşinde olsaydı mesaisinin büyük bir kısmını altyapı hizmetleri yerine gösteriş içeren işlerle geçirirdi. Bilbortlar onun resimleriyle dolu olurdu.

Bazı insanların alınyazısı onları ellerinden tutar ve yaşadıkları toplumların kaderine kaderlerini ortak eder. Bir tespihin imamesi gibi yada bir trenin lokomotifi gibi toplumu bir arada tutacak bir enerjiyi onlara nasip eder. Bu durum alınyazısın bir çağrısıdır ve hiçkimse bu çağrıya karşı koyamaz.

Serkan Baran'da hayatı sırf kendisi için yaşayanların anlayamayacağı bir sorumluluk ve görev duygusuyla yaşayan vaktini insanlara hizmet için harcayan bu insanlardan biridir. O kaderinin bu hükmüne "kahrında hoş lütfunda hoş" diyerek her koşulda hoşgeldin diyebilmektedir.

Serkan Baran, işadamı gibi Belediye Başkanı gibi tanımlamaların ötesinde herşeyden önce katışıksız bir insandır. Onun için iyi bir insan olmak bütün makamların ve mevkilerin ötesindedir. Çünkü herşeyin gelip geçici olduğunu fakat insanlığın baki kalacağını aklından hiçbir zaman çıkarmaz.

Az zamanda çok büyük işler yapmak her kişinin değil er kişinin işidir. Bor ilçesini santim santim, nokta nokta işleyip temiz ve sağlıklı suya kavuşturmak ve daha sayılamayacak birçok hizmeti yapmak Serkan Baran gibi bir er kişiye nasip olmuştur.

Görevini klasik bir siyasetçi ve memur zihniyetinin dışına çıkarıp sanki göreviyle bütünleşmiş ve onu yaşamının en kutsal vazifesi olarak bilmiştir. Bir ibadet şevkiyle mesai mefhumu gütmeden yedi gün yirmidört saat görevinin başındadır.

Dışardan bakınca bazı şeyleri umarsamaz gibi görünen yapısının aksine içinde fırtınalar kopan hassas bir ruhla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.

Serkan Baran bir shovmen veya bir sosyal medya fenomeni olma derdinde değildir. Onun dünyasında gösterişin ve kibrin yeri yoktur. O kendini yaptığı işe vermiş ve işini iyi yapanların her zaman yanında olmuştur. Sağın solun dolduruşuna gelmeden insanlara layık olduğu değeri vermiştir. Garibanı ezmek onun kitabında asla yazmayan birşeydir.

Genç dinamik ve kararlı adımlarla yol alırken her zaman için saygı ve sevgiyi kendine yol arkadaşı olarak gören Serkan Baran'la Niğde ve Bor çok önemli bir siyasi figüre sahip olmuştur.

Allah nasip kısmet ederse gelecek günlerde Serkan Baran'ın adından daha çok söz edilecek ve etkisi daha da artarak devam edecektir. İnancımız budur ki onun ismi gelecek zamanlarda vefalı ve kadirşinas Bor halkının unutulmazları arasında yer alacaktır.

Tabi bu çalışmalar illaki kıskanç ve çekemez insanları rahatsız edecektir. Onları ve onların kendi kendilerini zehirleyen kıskançlıklarını konumuzun dışında tutuyoruz.

Son tahlilde ilimizin yerel yönetimler karnesini incelediğimizde şu an için Serkan Baran sınıf birincisi olarak her türlü taktir ve teşekkürü haketmiştir.

Editör: TE Bilişim