Selim GÖKEL yazdı

Geçtiğimiz günlerde Niğde sınırları içinde olan Narlıgöl’e Aksaray Valiliği  Özel İdaresinin,  buraya yatırım yaptığını, proje hazırladığını, burayı resmen sahiplendiğini yazmış ve “Narlıgöl artık Aksaray’ındır” demiştik. (Burada Tıklayın)

Ak Parti’nin Niğde siyasetçilerinin Narlıgöl için yapılması gerekenleri yapmaması, hazırlanan projelerin gerçekleştirilmemesi, burayı ihmal etmeleri sonucunda doğal olarak da Aksaray işe el attı… 

Narlıgöl’e Aksaray sahip çıktığının manşetini taa 2013 yılında atmıştık. Narlıgöl hakkında onlarca haber yapmışız. 2011 yılında ilk işaret fişeği haberini yapmışız… Uyarmışız, farkındalık oluşturmuşuz.  (Haberlerimiz için  Tıklayın)

Son haberimiz ardından Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir devreye girmiş ve Aksaray Belediyesi’nin sosyal medya hesabındaki “ Aksaray’ın Kalbi Narlıgöl” paylaşımını sildirmiş.

Ardından, Narlıgöl’e giden Çiftlik İlçesi Belediye Başkanı Serkan Güzel iki eliyle kalp yaparak “Narlıgöl Niğde’nin Kalp’idir” şeklinde paylaşım yaptı.

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Niğde Milletvekili Adayı Alaattin Sonat'da  bu tarz paylaşımda bulundu. 

Niğde’deki etkili yetkililer, sosyal medyadan paylaşım yaparak sorunun çözüleceğini sanıyorlar.

Sosyal medyadan paylaşım yaparak “ Narlıgöl Niğde’nin kalbi” olmaz.

Aksaray Özel İdaresinin oraya yapacağı projeler durdu mu?

Aksaray Valiliği, Aksaray İl Özel İdaresi, Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi web sayfalarında Narlıgöl’ü Aksaray’da gösteriyor.

Aksaray  Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü web sitesinde Aksaray'ın doğal, gezilecek yerler, termal alanlar  vs. aynen “Aksaray Narlıgöl” şeklinde yer veriliyor.

Niğde’nin de içinde olduğu, Türkiye’nin bütün illerinin yer aldığı,  Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sitesi olan "Türkiye Kültür Portalı"nda Aksaray’ın tarihi doğal ve gezilecek yerlerinin içinde “Aksaray Narlıgöl”e koca bir safya ayrılmış… (Burada tıklayın)

Buralardan sildirebiliyor musunuz?

Aksaray'ın bir şansı da ulusal haber ajans muhabirlerinin olması. Devletin Anadolu Ajansı “Aksaray Narlıgöl” manşeti ve ifadeleri ile muhabir Oğuzhan Demiray tarafından ulusal haberler yapmış. DHA Aksaray Muhabiri Erkan Altuntaş da aynen bu şekilde ulusala kaç kere taşımışlar. 

Bülent Ecevit’in 1970 li yıllardaki, kendisini iktidara taşıyan sloganı aklıma geldi.

“Toprak işleyenin, su kullananın”

Narlıgöl’ü kim işlerse onun, 

Ecemiş Suyunu kim kullanırsa onun…

Gerisi sosyal medya geyiği…

Editör: TE Bilişim