Ayşe EFE yazdı...

1995 yılında çevre illerden ilçelerin birleşmesi ile köy olan bir yer Türkiye’nin 78. İli olmuştur. Karabük, küçük bir il olmakla kalmamış siyasetin gününü kullanarak ve birliktelik içeresinde yer alarak kendinden önce kurulan birçok ile fark atmıştır. Birçok medeniyete eşiklik eden Niğde ise hala yerinde saymakta, hatta kötüye doğru gitmektedir.

Karabük’e son iki hafta içinde gelen bakan sayısı dörttür. Niğde’ye ise bakan gelmesi bir mucizedir.  Niğde de neden bir çalışma yok? Niğde milletvekillerinin sosyal medya üzerinden takip ettiğimizde bir dizi vatandaş ziyaretinden başka bir gelişme görmüyoruz.

Karabük’e iki hafta içerisinde gelen bakanların, yaptıkları veya yapmayı planladıkları işler şöyle;

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı genel müdürleri ile birlikte istişare toplantısı yapmak üzere Safranbolu’ya gelerek tarihi kenti gezdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 306 milyon lira tutarındaki 30 adet yatırım müjdesi ile Karabük’e geldi. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne ait 10 adet yatırımın temelini attı, yine DSİ’ye ait 7 tesis ile Orman Genel Müdürlüğü’nün ormancılık ve ağaçlandırma çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Karabük Merkez Spor Salonunun açılışını gerçekleştirdi. Karabük’e spor tesisleri yapılacağını ve KYK kapasitesi artırılacağını söyledi. Merkez mahallelerden gelen halı saha talebi üzerine 3 tanesinin en kısa süre içerisinde kurulacağını belirtti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabük Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katıldı. Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulunan Özlü Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark müjdesi verdi.

Niğde’de Neden Bakan ve Yatırımlar görmüyoruz?
Neden Niğde de bir birliktelik yok? Milletvekilleri ve iş adamları uyuyor mu? 21 yıllık bir kentten ne eksiği var? Niğde’den ayrılan Aksaray bile adını Niğde’den önce duyurmuştur. Halk büyük beklentiler içerisinde elimizde tarım gibi büyük bir hizmet kolu mevcut iken bunu neden değerlendiremiyoruz?

Neden tarihi ve kültürel mirasa sahipken bunların farkında bile olamıyoruz? Medeniyetler şehir Niğde de neden turizm sektörü gelişmiyor?

Bizce devletle birliktelik kurulmalı ve yöneticilerin siyasi ayrımcılık hallerini bırakmaları gerekmektedir. Niğde için yatırımların artması ve çalışmaların ivedilik kazanması için milletvekillerinden halkına, memurundan işçisine herkes elini taşın altına koymalıdır. Niğde denilince Aksaray mı? sorusunun sorulmadığı günler görmek istiyoruz.

 
Editör: TE Bilişim