FETÖ Üyeliği gerekçesi ile  hiç yargılanmadan  adaletsiz şekilde memurluktan atılınca Adaleti farklı yollardan aramaya başladılar. 

Niğde'de bir çok mağdur hakkını Mahkemelerde ararken bazıları da muhalefet partilerine başvuruyor. Feto mağdurlarının büyük çoğunluğu muhafazakar olmasına rağmen Türkiye'de adaleti ve hukuku savunan tek parti olarak kalabilen Cumhuriyet Halk Partisine başvurular bu talepler her geçen artıyor. FETÖ belasını bu millete bulaştırdığı iddia edilen  AKP'de ise siyasi faturanın kendisine kesilmesinin korkusu var. Gerek Niğde'de gerekse ülkede partide bilinen FETÖ oluşumundan dolayı büyük sıkıntılar yaşanırken  CHP ve diğer muhalif unsurların baskılarından dolayı ülke geneli ve Niğde'de bazı göstermelik siyasi kurbanların verilebileceği konuşuluyor. Bu kurbanların da yine FETÖ operasyonları gibi zayıf halkadan ibaret olacağı dünüşülüyor. 

FETÖ MAĞDURLARI MUHAFAZAKAR AMA ÇAREYİ CHP'DE GÖRÜYOR

Hukuksuz şekilde, sorgusuz ve yargısız işinden olan memurların adeta tek umudu CHP oldu. Mağdur olan memurların büyük çoğunluğunun muhafazar olması ve bunların ailelerinin, yakınlarının  bir şekilde ADALET ve Kalkınma Partisi ile  irtibatlı olmasına rağmen çareyi CHP'de arıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyonun üzerinde kişiyi direk ilgilendiren bu adaletsiz mağduriyetler konusunda CHP Genel Merkezine posta, elektronik posta , şahsen başvurular olduğu gibi, illerde de İl Başkanlıklarına başvurular yapılıyor.

Niğde AKP  Milletvekillerinin ise toplumun geniş kesimlerinin bu büyük sorununa   duyarsız kalması tepki toplarken, Bir insan için ekmek kadar, su kadar önemli olan  adalet  ve hukuk konusunda CHP'nin  duruşu da takdir topluyor. AKP ile özdeşleşmiş MHP ise toplumun adalet isteğine karşı hala tadilatta!. 

ERHAN ADEM; İKTİDAR KENDİSİNE MUHALEFET EDEN HERKESİ TORBAYA DOLDURDU
 
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem,  Niğde’deki İl Başkanlığı bünyesinde FETÖ soruşturması mağdurlarını izlemek, takip etmek için komisyon oluşturulduğunu ifade etti. 

 İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ‘Mağdurları İzleme ve Destek Komisyonu’na bu zamana kadar 140 başvurunun olduğunu belirten İl Başkanı Adem, “CHP olarak 15 Temmuz’dan sonra il bünyesinde Mağdurları İzleme ve Destek adı altında bir komisyon kurduk. Şu ana kadar 140 üzerinde dosyayı Genel Merkezimize gönderdik. CHP Genel Merkezimizdeki ve İl Başkanlığımızdaki bu komisyonumuz aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Mağdurlarla ilgili gerçekten özverili bir şekilde çalışıyoruz. Şu ana kadar Niğde üzerinden somut olarak bir sonuca ulaşılmamış olunabilir. Ama Ankara’dan aldığımız bilgilere göre, tahmin ediyorum beklediğimiz sevindirici haberleri alacağız. Yaşanan 15 Temmuz sürecinden sonra iktidar kendine bir torba oluşturdu. Kendisine muhalefet eden her kesimi susturmak amacıyla bu torbayı doldurmaya çalışıyor. Mağdur olan kesimlere hukuksal olarak desteklerimiz de devam edecek. CHP olarak 15 Temmuz’dan sonra mağdurların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu. 

VALİLİKLERDE KOMİSYON YOK... YETKİ BAKANLIKLARDA, BAŞBAKANLIKTA... 

Diğer yandan, mağdur olduğunu iddia eden memurlar İdare Mahkemeleri ve başvuru tarihi 30 Ekim'de biten Anaya Mahkemesine başvurarak iç hukuk mücadelesini yapıyor. Adaletin askıya alındığı bu dönemde, bir çok kamu kurumuna dilekçe veriyor. Gazetecilere, yazarlara, stk ve sendika temsilcilerine ulaşıyor. İnsan Hakları ile ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlara başvuruyor.

Valiliklere dilekçe ile başvurular da devam ediyor. Hükümet tarafından her ne kadar Valilik bünyesinde komisyon kurulacağı ve tekrar incelemenin yapılacağı söylense de  Feto Mağdurları durumun öyle olmadığını bu işin gaz alma,  kamuoyu tepkisini önleme ve mahkemeye başvuruları önlemek amacıyla olduğunu belirtiyorlar.  Valiliklerde toplanan dilekçelerin ilgili memurların kurumlarına gönderileceğini, kurumların ise bu konuda yaptırımın olmadığı, bazı davaların adli ve idari olmasından dolayı müdahale imkanlarının, karar verme mercilerinin  olmadığı gerekçesi ile direk ilgili genel müdürlükleri veya bakanlıklarına gönderileceği bilglisini edinildi. 

Feto mağdurları konusunda karar mekanizmasının Ankara olacağı, Genel Müdürlük, Bakanlık ve Başbakanlık nezdinde bu işlemlerin takip edileceği öğrenildi. 

 
Editör: TE Bilişim