Ereğli Güncel sitesinde başlayan Konya Ereğli’den ayrılsın mı anketinde Niğde iline bağlanması yönünde isteklere Gazeteci-yazar Ömer Fethi Gürer’de destek verdiğini açıkladı.



 Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer Niğde ilinden Aksaray, Nevşehir, Kırşehir illeri ile Yahyalı gibi ilçelerin ayrılarak küçültüldüğünü Konya gibi büyük bir ilde ise Ereğli ilçesinin il yapılmadığını belirterek-Ereğli ilçesi haklı olarak yıllardır sahiplenilmeyen Konya’nın ötelemesinden usanmış ve bur durumda Konya’nın Ereğli’ye her anlamda uzak durmasının etkisi ile Niğde iline bağlanma isteklerini yansıtmaya başlamışlardır. Farklı kesimlerden gelen Niğde bağlanma isteği tarafıma da yerel kanaat önderlerindende iletilerek durumun Niğde kamuoyu ile de paylaşılması istenmiştir. Daha Önce Zengen Kasabası ile ilgili bu yönde başlatılmış çalışmaya rağmen Konya ili kasabanın bu isteğine olumlu yaklaşmamıştır. Belediye Başkanı Metin Karakaya ile yaptığım görüşmede  “biz Konya’dan ayrılıp Niğde iline bağlanma isteğimizi sürekli gündeme getirdik ama şu aşamada gereği olmadı” derken bu kere Ereğli ilçesinden Niğde bağlanma isteği gelmiştir. Doğal olarak bu isteğin gerekçesi belli ve açıktır. Ereğli İlçesi yıllardır ihmale uğradığını bilmektedir. Bu durumda kendilerine en yakın ve ilişkisi en yüksek bölge olarak Niğde ile birleşme isteğini dile getirmeye başlamaları Niğde açısından bir farklı gelişme boyutu olarak dikkate alınabilir. Bu nedenle milletvekillerimiz ve ilimizin konuya duyarlı her kesimi soruna sahiplenmesi doğru bir girişim olacaktır. Konya böyle bir ayrıma karşı çıkacağı mutlaktır ama toprakları en çok daralan illerden Niğde ilininde böylesi bir isteğe duyarsız kalmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


 Niğde Kapadokya Başkenti kitabı yazarı da olan Ömer Fethi Gürer Eregli ile Niğde ilinin yerel kültür ve yaşam anlayışı yanında ticari ilişkisinin varlığına da dikkat çekerek bu anlamda karşılıklı fayda sağlanabilecek gelişme olası olması muhtemeldir “diye sözlerini tamamladı.

Ereğli Konyadan ayrılsınmı?

Niğde

%46

56

Karaman

%6

7

Aksaray

%1

1

hiç birine bağlanmasın

%0

0

İl yapılsın

%46

56

Konyada kalalım

%2

3



Editör: TE Bilişim