Bazı gün ve haftaların senenin belirli zamanlarında, belirli aralıklarla dostlar alış verişte görsün mantığıyla pişirilerek, o günün anlam ve öneminin uygunluğuna bakmaksızın kutlanıyor oluşu, amacına hizmet edip etmediği sorusunu da beraberinde getiriyor anlayacağınız.

Yok şu günü, yok bu günü, iki kuru laf, o ana uygun alkış ve üstüne tuz biber sözler, baştan savılan günlerin arkasından sallanan eller eşliğinde gün veya haftanın icrasının gerçekleşmesi, “oldu mu oldu işte” ye getirilerekten, baştan savılması.
Lakin içinde bulunduğumuz bu hafta “Engelliler Haftası” olarak kutlanırken, geçmiş yıllarda ki program ve faaliyetlerin uygulanışı ve ortaya konuş şekline baktığımızda, bu yıl da Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kurum ve kuruluşlarıyla engelliler haftasını engel tanımadan kutlayacak, ciddi ve kapsamlı bir organizasyon çalışmasını ortaya koyuyor. Zaten 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak program takvimine baktığımızda dahi, sözün dışına çıkan eylem ve icraat içeren birçok etkinliği, hafta boyunca izleme olanağına da kavuşmuş olacağız.

Yaşamın genel durumlarıyla baş edebilmede tüm uzuvlarımız sağlam, beyin aktivitelerimiz işlerliğini korur haldeyken bile zorlanırken, ülkemizde engelli sıfatıyla içi içe hayatını idame ettirmek, hiç de kolay değil. Günlük yaşamda temel ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayan, dolayısıyla eksik bir hayat yaşayan engelli imajı, kendisine daima göz kulak olunacak ve anca bir insan yardımıyla varlığını devam ettiren haliyle, zihinlerimize kazınmış durumda her nedense.

İşte bu anlamlı haftada, engelli olarak tanımlanan kardeşlerimizin; eğitim devreye girdiğinde nasılda engel tanımayan bireyler haline gelebildiklerinin canlı örnekleriyle buluşacağız, özveriyle hazırlanan programlarda.

Evet…

Engelliler Haftası dolayısıyla hep beraber içtenlik ve samimiyetle, tek yürek halinde el ele vereceğiz.

Hayat standartları düzenlendiği takdirde spor, müzik, resim ve daha birçok etkinliği gerçekleştirebilecek engelli çocuklarımızın; sokağa çıkamayan, iş hayatında yer alamayan ve üretemeyen bireyler olma kanaatinin, bu tarz etkinlikler vasıtasıyla nasıl da yıkılabileceğini, göreceğiz.

Toplum hayatına katılan ve birebir faydalı olan engelli insanlarımızla toplumun nasıl kaynaşabileceğini, izleyeceğiz.
Yaşamı idame ettirme, bakılma, korunma, yerleşme, eğitilme ve toplumsal hayata katılma işlevlerinde yardımcı olma noktasında, hepimize ne gibi görevler düştüğüyle yüzleşeceğiz.

Bu yolda ciddi emekler döküp kutlama etkinliklerinin ortaya çıkmasında büyük gayretle çabalayan; Emin – Emine Teoman Özel Eğitim Uygulama Merkezi, İşitme Engelliler Okulu ve Fertek Özel Merkezinin yanında haftaya mana katan etkinliklerin içerisinde, hep beraber Engelli Kardeşlerimizle kucaklaşacağız.

Hem de…

Engellilerin Önündeki Engelleri Tanımadan…