Niğde için  otuz yıldır yazıyoruz. 

Niğde ilinin tarihi, doğası ve özellikleri ile bilinmesi yanında sorunları ve önerilerimi yerel basında gündeme taşıyorum. 

Anadolu’nun bu unutulan ama her yönü ile zengin kentinin gelişmesi, insanının aşı,işi ve mutlu yaşamı olmasından öte doğası ve çevresi ile çekim merkezi olabilmesi için yazmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günler de  Niğde ilindeki çocuk suçları ve erken evlenmeleri konu alan yazım  oldu..  Yazımda da belirtmiştim. Sorun Niğde’de işini doğru yapanların varlığı değil diğer bölgelerdeki verilerin düzenli olmayışı ile ilgili olduğunu ifade etmiştim. Niğde Çocuk suçlarında en üst sıralarda olacak bir konumu yok. O nedenle bu tür verilerde daima işini doğru yapan illerin önde verileri çıktığını da belirttim..

Onun içinde eğer bu işler yapılacaksa her bölge için aynı duyarlılık sağlanması gerektiğine vurgu yaptım.

Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt aradı. Yazının içeriğinde yer alan verilerin belirlenmesi konusunda açıklayıcı bilgi verdi ve benimde yazımda ifade ettiğim gibi Niğde’de verilerin titizlikle gereği gibi derlendiğini söyledi. Yani mevzuat neyi nasıl istiyorsa Niğde’de o yapılıyordu. Bu konuda bizimde bir itirazımız yok.

Niğde’de her dönem işini doğru yapan yöneticiler oldu. Halen İçişleri bakanlığı Müşteşarı olan Sebahattin Öztürk’de bir dönem Niğde valiliği yaptı. İstanbul valisi sonra Bakan Muammer Güler’de Niğde valiliğinden gitti. O nedenle Niğde’de yöneticilerin başarılı ve işini iyi yapanı çok oldu.

Sorun işin Niğde’de doğru yapılması değil  diğer bölgelerde aynı duyarlılık olmaması. O nedenledir ki Niğde verilerinin “sırıtması” ortaya çıkıyordu. Şimdi denebilir mi ki “mevzuatı boş verin, verileri sizde diğer bölgeler gibi düzenleyin.” Denmesi olası değil, kötü örnek iyi örneği kovmasını bizde kabul etmeyiz ama bu bağlamda başta siyasiler olmak üzere Niğde’de verilerin gerçeği yansıttığı diğer yerlerde ise verilerin sağlıklı tutulamadığı için sonuçların böyle oluştuğunu açık sözle söylemeyi başarmaları ve bilmeleri gerekir. Bu konudan Niğdeli yatırımcının da Niğde yaşayanın da haberdar olması doğru olandır. Yoksa Niğde il olarak sorunlu bir il gibi algılanması kaçınılmaz olur.


Emniyet Müdürünün duyarlılığı ve açıklayıcı bilgileri için teşekkür ediyorum. Her kurum aynı duyarlılıkta olmuyor.   Niğde il Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile tanışma olanağım olmadı ama yazıyı okuyup arama nezaketinizden mutlu oldum. Çünkü bir kurum yöneticisi bir konunun daha açık ve doğru anlaşılması için yazının sahibini arama gereği duyması onun duyarlılığını gösterir.7.1.2014 tarihinden beri Niğde’de görev yapan Emniyet Müdürü Atatürk Üniversitesi’nden sonra 1989 Yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı olarak mesleğe başlamış.1989-1999 Yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığında,1999-2003 Yılları arasında Mardin Emniyet Müdürlüğünde, 2003-2010 Yılları arasında Gemlik İlçe Emniyet Müdür 2010-2012 Yılları arasında Bursa İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunup  2012 Yılında 1. Sınıf emniyet Müdürlüğü ve Polis Başmüfettişi olmuş,  07.01.2014 tarihli kararname ile Niğde İl Emniyet Müdürü atanmış. Mesleğinde  başarılı çalışmalarından dolayı  sertifika, takdir, teşekkür ve maaş taltifi ile ödüllendirilmiş. İngilizce ve Fransızca bildiği de öz geçmişinde yer alıyor.


Niğde ili özünde sorunlu bir il değil ama günümüzde artık aile yapısı, yaşam şekli değişti. O nedenle Emniyetin sorumluluğu ve yükü daha da arttı. Çocuk yaşta uyuşturucu kullanımından trafik ihlallerine kadar her kentin sorunları var. Emniyet Müdürü ve diğer kamu görevlileri içinde sorunların en az yaşandığı  bir dönemin   olmasını dilerim.