Değerli okurlarım;
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk ÖZLÜ,  “Dijital Dönüşüm Platformu” kurulduğunu ve imalat sanayinde yapay zekâyı devreye sokacak yeni bir yol haritası çalışması yürütüldüğünü açıklamıştı.
 
Bu çalışma kapsamında; yeni sanayi devrimine hazırlık düzeyinin artırılması,  işletmelerin dijital dönüşümünün hızlandırılması ve ihtiyaç duyulan dijital teknolojilerin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
 
Yine bu çalışma çerçevesinde, 300 adet organize sanayi bölgesinin içine TEKNİK KOLEJ de kurulacak olup; Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları arasında yapılan protokol ile çalışmalara başlanmıştır.
 
Geleceğin kazananının, bu teknolojiyi elde eden yöreler olacağı kesindir. Bu sebeple, günü kurtarmak yerine geleceği garantilemek için bu fırsat kaçırılmamalıdır.
 
Kısacası; mevcutta iki adet faal organize sanayi bölgesi olan ve üçüncü olarak da Bakanlar kurulunun 9 Kasım 2018 tarih ve 2015/8241 sayılı kararnamesi ile kuruluşu Resmi Gazetede ilan edilen Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi bulunan Niğde ili, TEKNİK KOLEJ açılması konusunda en uygun zemindir.
 
Bu sebeple Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgeleri içine de mutlaka ayrı ayrı birer TEKNİK KOLEJ açılmalıdır.
 
Organize Sanayi Bölgelerimizin değerli yöneticileri ile ilin sanayi ve eğitim yönünden gelişmesi için yetkili ve görevli seçilmiş ve atanmış olan değerli yöneticilerin bu hayati fırsatı değerlendireceklerine eminim.
 
Başarı dileklerimle kamuoyunun bilgilerine sunarım.
 
Akın GÖNEN
Devlet E. Bakanı
17 - 20. Dönem Niğde Milletvekili
06.03.2018