Kur’an Allah’ın insanlığa sunduğu mikro mesaj, makro plandır.

Kur’an; insanlığın bireysel, ailevi, sosyal, ekonomik, siyasi çıkmazlarının tek çözüm adresidir. Kur’an’ı dikkate almayan her arayış sonu hüsranla sonuçlanacak bir arayıştır.

Kur’an; hidayet sahibi olan Allah’ın insanlığa sunduğu, ekmel, noksansız, detaylandırılmış, kolaylaştırılmış tek hidayet rehberidir.

Bu hidayet rehberi nebi/rasullerle insanlığa ulaştırılarak uygulanmış ve Muhammet a.s.’ın pratik uygulaması “sünnet” olarak son bir defa daha insanlığa gösterilmiştir. İlahi irade tarafından buna sımsıkı bağlı kalmamız istenmiş ve bunun önündeki engeller ise A’raf 16-17, Felak ve Nas Surelerinde insanlığa/bizlere tanıtılmıştır.

Hidayet sahibi olan Allah; hidayetini, Zikir/Kur’an/Furkan/Nur olarak bizlere bildirmiştir. Ondan hesaba çekeceğini, ona göre değerlendirerek cezalandıracağını veya ödüllendireceğini bildirmiştir.

            Allah; dünya ve ahıret hayatının tek sahibi, her konuda olduğu gibi dinin ortaya konulmasında, din gününde de her türlü şerik ve müdahaleden uzaktır.

Çağrımız Allah’a, O’nun tek hidayet rehberi olan, her türlü noksanlıktan uzak, açık, seçik ve detaylandırılarak kolaylaştırılmış olan, tam ve ekmel olan vahyine ve bu rehberi insanlığa duyuran Allah Rasulünedir. 

Allah’tan rızasına uygun inanç ve amelde bulunmamızı, günahlarımızı bağışlamasını, kurtuluş beratını alarak Allah’ın ikramına mazhar olan o bahtiyar kullar arasında olmamızı arzumuzdur/dileğimizdir.

Bu konuda çaba ve gayret içinde olan herkesi en güzel veli ve yardımcımız olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum.



26.1.2016
Savaş Ören
Niğde Kur’an Evi Derneği Başkanı