Değerli okurlarım, hemşehrilerim;
 
Yaklaşık bir yıldır 15 Temmuz olayları ile onun yarattığı tahribat ve sonuçları ile boğuşmaktayız.
Bu olay, siyasi tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır. Sonuçlarını zaman içerisinde siyasi tarihçiler değerlendirecektir.
 
 Bu önemli olayın kahramanlarından Şehit Ömer HALİSDEMİR de Niğde çocuğudur. İlimiz bu açıdan çok önemli bir merkezdir. Bu kahraman, Çukurkuyu Kasabasının çorak topraklarının evladı olduğu gibi, şehitliği de bu kasabadadır.
 
Tarihi olayın yıldönümünün yaklaşmakta olduğu günümüzde yapılacak törenlerin en önemlilerinden birisi de doğal olarak bu Şehitlikte yapılacak törendir. Bu törenin ev sahibi öncelikle yavrumuzun değerli acılı ailesi, Çukurkuyu halkı ve dernek başkanı, Çukurkuyu belediye başkanı, Bor ve Niğde mülki ve askeri erkanı ile Niğde halkıdır.
 
Olayın büyüklüğü göz önüne alınarak törenimize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın sanırım yukarıda saydığım ev sahipleri tarafından resmen ve şahsen davet edileceği  veya davet edilmiş olduğu kanaatindeyim.
 
Bu tören sırasında da Şehitliğimizin ve Çukurkuyu kasabamızın girişindeki yarım halde bekleyen havaalanının da tamamlama emrinin verilerek 2017 devlet bütçesinden ayrılacak ödenek ile Şehit Ömer HALİSDEMİR şerefli isim levhasının Cumhurbaşkanımızca dikileceği ümidini de taşımaktayım.
 
Şehidimizin ve tüm Şehitlerimizin ruhları huzur içerisinde olsun. Onlar adına ne yaparsak az olduğunu biliyoruz.
En iyi dileklerimle yeni valimiz Sayın ŞİMŞEK ve ailesine de hoşgeldiniz der, başarılar dilerim.
 
                                                01.07.2017
                                               AKIN GÖNEN
                                            DEVLET E. BAKANI
                                   17/20. DÖNEM NİĞDE MİLLETVEKİLİ
                                           
   
 
Editör: TE Bilişim