Odatv’nin gündeme getirmesiyle birlikte tüm medyada PKK’nın Cizre’de kurduğu güvenlik teşkilatına ilişkin haber yer aldı.



Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’ya yakınlığıyla bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi güvenlik birimi kurdu, diploma töreni düzenledi ve havai fişeklerle kutlamalar yapıldı. Sonrasında Abdullah Öcalan tişörtleriyle kimlik kontrolleri yapıldı.

Tüm bunlar Cizre’nin merkezinde yapıldı.

Peki Başbakan Erdoğan bugünkü grup toplantısında ne söyledi. Gezi Parkı’ndaki halkı “işgalci” olarak adlandıran Başbakan, Güneydoğu’da neler olduğunun farkında mı?

Odatv, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’nın kurduğu güvenlik teşkilatının videolarına ulaştı. VİDEO AŞAĞIDA





Hükümet Gezi olaylarıyla ilgili twitter ve facebook dan mesaj yazanların peşine düşerken, Kimilerine göre  "yusuf! yusuf!" kimilerine göre "birlik beraberlik" mitingleri düzenlerken. Güneydoğu da farklı şeyler oluyor. 

Olanlar olmuş, PKK meydanda at koşturuyor, Valilik ise sadece 'Araştırıyoruz' diyor!

Yüzü kapalı bir PKK'lı tarafından okunan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında ilan edilen demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesiyle birlikte yılların özgürlük mücadelesi yeni bir sürece girdi. Kürt ve Kürdistan'ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Bunun ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. YDG-H olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz." Üniformalı PKK'lılar daha sonra şehir merkezinde yol kontrolü yaptı. 

Valilik: "Araştırıyoruz" muş!

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, bazı basın yayın organlarında yer alan Cizre'de PKK'nın sözde asayiş birimi kurduğu iddiasına yönelik haberlerin araştırıldığını söyledi.

Kaynak ; Ajanslar

Editör: TE Bilişim