Memlekette olduğu gibi seçimde de ulusal konular hakim. Ama bu seçim de Niğdeli kendisine milletvekili seçecek. O yüzden esen rüzgarın aksine önce kendi mahallemiz diyoruz... Dememiz lazım.



Hemen hemen her seçimde bütün partilerin Genel Merkezleri tarafından hazırlanan seçim beyannamelerini okurum.

Hep de merak etmişimdir. İllerde Milletvekili adayları Niğde özelinde neden seçim beyannamesi yayınlamazlar. Kimsenin aklına bile geldiğini düşünmüyorum.

Seçime Niğde menfaatine müdahil olacak, sorgulayacak, soracak, hatırlatacak ne Ticaret Odası, ne Esnaf Odaları, nede bilmem ne STK'sı, Niğde'de Yok!

Neyse, bu yazıyı yazmaktaki asıl amacım Ak Parti Seçim Beyannamesi,

Beyannamede “Niğde” kelimesi 4 kez geçiyor.

Bunun 2’si Ankara-Niğde Otoyolunda… Biri, KOP – Konya Ovası  Projesi sulama alanında… Diğeri ise Hızlı Tren… Oda… Konya Karaman-Niğde(Ulukışla)-Yenice hızlı tren projesi ve 2020 yılında bitirilmesi planlanacağından söz ediliyor.

Yani; Niğde-Ankara Otoyolu… Kop Sulama Projeleri… Ulukışla’dan geçecek Hızlı Tren… Ak Parti Seçim Beyannamesinde Niğde için sadece bu konulardan bahsediliyor.

Niğde Havaalanı Yok!

Niğde Tıp Fakültesi Yok!

Niğde Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Yok!

Niğde’ye Ulukışla hariç Hızlı Tren Yok!...



Ama bırakın Niğde ile emsal illeri,  Konya-Karapınar İlçesi’nden beyannamede bakın nasıl bahsediliyor.

“Tarımsal amaçlı kullanılamayacak nitelikte 6.000 hektar alanda 4.000 MW kapasiteye sahip Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmiştir. 2016 yılında yatırımcılara yer tahsisi yapılması hedeflenmektedir”

Karapınar’da dünyanın sayılı Güneş Enerji İhtisas Bölgesi kuruluyor. Hani Bor’a kurulacak Endüstri Bölgesi…

Yok… Yok… Yok…

Bir şey daha yok… Bunları  Niğde’de dillendirecek muhalefet de, STK’lar da  Yok!...

Birileri Niğdelileri kandırıyor…