Mehmet Baş  yazdı...

 İnsanların en değerli varlıkları canlarıdır. Bu noktada cana haksız ve hukuksuz yere kasteden her fiil bir terör eylemidir. Terör kanla ve ölümle beslenen ve de beslendikçe büyüyen ,büyüdükçe daha çok kan daha çok can isteyen kısırmı kısır bir döngünün çocuğudur. Bu noktada trafik kazaları ve onun bize sosyo- ekonomik olarak yansımaları da bir terör biçimi olarak görülebilir. Hatta en çok zayiat veren terör biçimidir de denilebilir. 

 


Bir yıl içerisinde trafik kazalarından kaybettiğimiz insanlar sakat kalan insanlar sayı olarak azımsanmayacak kadar çoktur. İnsanların dikkatsizlik ve tedbirsizlik vasıtasıyla başka insanların canlarına kastetmeleri bir nevi cinayet olarak adlandırılabilir. 

 


Trafik terörüne karşı verilecek en ufak taviz şahsi varlığımızın dünya safhasında ki sahnesini hayat ekranlarından silecek kadan mühim bir taviz olabilir. Bu noktada trafik terörüne karşı bir seferberlik başlatılmalı ve milletçe bu konuda önlemler almalıyız. 

 


Hayat hakkının kutsal bir hak olduğunu insan onurunun çiğnenemez ve kutsal olduğunu bilen bir insanın bu kuralları es geçeceğini düşünmek mümkün değildir. 

 


Trafik kuralları dinin kuralları kadar hassas ve içerisinde kul hakkını barındıran unsurlarıyla incelikleri olan kurallardır. Uymayanların nasıl bir vicdan körelmesi içinde oldukları nasıl bir karanlık dünyanın içinde oldukları anlaşılabilir. 
Unutulmamalıdır ki bugün başkalarının ocağında yanan bu ateş yarın bizim de ocağımızda yanabilir. Bunun için nemelazımcılık yaparak konuya karışmamak insani bir tavır değildir. 

 


Çok ciddi olan bu konuya biraz latife katalım istedik ve müziğimizden aşağıda ki derlemeleri yaptık . Ve sürücü kardeşlerimizle ilgili şarkı sözlerinden alıntılar yaparak meseleyi ele aldık. 

“Yari çok bekletmeden 
Yolda mola vermeden 
Aman gece gelmeden 
Bas gaza şöför kardeş “ 

Konuya ilk olarak kendisinin üstün görüşlerini ele alarak başladığımız sayın Müslüm Gürses’in "bas gaza şöför kardeş "dediği gibi yaparsak tam bir trafik canavarı oluruz. Yolda mola vermeli ve arada bir dinlenerek yola devam etmeliyiz. 

Ayrıca ; Ümit Besen’in bir şöförün aşkını anlattığı bu konuda ki derin felsefeler içeren şarkısı da ayrıca önemlidir. 

Herkes kaçıncı uykuda 
Benim gözüm yollarda 
Baban razı olmasada 
Bir resmin var aynamda “ 

Sevgili Ümit Besen unutulmamalıdır ki uykusuz yola çıkmak tehlikelidir ve kazalara davetiye çıkarır.İyice dinlenmeden ve yorgunken yola çıkmamak en önemli meselelerden birisidir. 

“Hem delikanlı hem kıyaksın 
helal sana şöför abim 
polis abim yanaşıyor 
ufak ufak naşna abim “ 

diyen Ankaralı hanım kızımız tüm şöförlerimize ne güzel moral veriyor. 

‘Yallah şöförüm yallah 
Vitesi beşe salla 
şöför abime laf yok 
artis gibi maşallah “ 

Şarkıda da geçtiği üzere şöför abilerim artis gibi maşallah fakat gazlamak yerine biraz daha yavaş olmalılar ve bizlerde bu konuda yavaş ol demesini bilmek zorundayız. 

"Davacıyım hakim bey 
Bu kız kalbimi çaldı” diyerek te gaza basmanın bir anlamı yok. 

Mersinli İsmail abimizin dediği gibi şöförlerimizin yaptığı iş çok önemli bir vazifedir. 

“çok bekledim çok özledim 
götür beni şöför kardeş 
sevgilim var gözü yolda 
götür beni şöför kardeş “ 

Konuyu güzel bir türküyle kapatalım ve frenlerimizi sık sık kontrol ettirelim. 

‘Arabam altmış model 
Yokuşları çıkmıyor 
Güzelleri gördükçe 
Frenlerim tutmuyor’ 



Editör: TE Bilişim