Uluslararası üne sahip, Niğdeli görsel sanatçı – küratör Safa Büte’nin “ Antik Tyana Kenti ve Beytullah Kirazcı” başlıklı yazısını yayınlamıştık.(Burada Tıklayın)

Safa Büte “ Antik Tyana kenti ve Beytullah Kirazcı” başlıklı ilk yazısının yansımalarının ardından, gerek sorulara yanıt niteliğinde gerekse ilk yazısına açıklama getirmek amacı ile bir yazı daha kaleme aldı.

İkinci yazısı aşağıda… 

İlk yazım nedeniyle telefon ya da e-mail yoluyla almış olduğum olumlu tepkiler beni oldukça sevindirdi.  Ancak, almış olduğum birkaç olumsuz tepki nedeniyle de bir açıklama yapma gereği duydum.   Şöyle ki;

                Beni sevindiren Sayın Beytullah Kirazcı’nın CHP’den belediye başkanlığına aday olması değil, Beytullah Bey’in belediye başkanlığına aday olmuş olmasıdır. Yani, Beytullah Bey, (BDP dışında) hangi partiden aday olursa olsun desteklenmesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedim.   Ayrıca ben,  hiçbir partiye de üye değilim, daha önce de olmadım. Vatandaşlık görevi olarak seçimlerde, memleketimize hangi partinin ya da liderin faydalı olacağına inanmışsam oyumu o yönde kullanmışımdır.

                Antik Tyana Kenti’ne ait yüzlerce tarihi eserin çöplüğe atılma işi; sadece, şimdiki AKP’li başkanın değil önceki CHP’li başkanlar tarafından da yapılmıştır. Anlayacağınız bu parti meselesi falan değil, iyi niyetli de olsa, yöremizi geri bırakan, ilerleme sağlamayan basiretsiz yöneticilerin kaybettirdikleri zamandır.  Maalesef iyi niyetli olmak yeterli gelmemektedir. İyi niyetin yanında, bilgi, proje, ileriye dönük fikirler gerekli.  Bulunduğunuz bölgeye tarafız bir gözle bakın bakalım ne göreceksiniz.? Daha mı ileri gidip gelişiyoruz, yoksa geri mi kalıyoruz. Bilhassa yerel yöneticileri göreve getirirken, biz vatandaşlara düşen,  adayların içinden en kafası çalışanını, en ileri görüşlüsünü, o yörenin sorunlarını en iyi bilip çözebilecek olanı göreve getirmektir. Ancak maalesef, hala ‘dedem falanca partidendi, babam falanca partidendi, öyleyse ben de aynı partidenim’ kafa yapısı sadece bulunduğumuz yöreye değil, ülkemize de zarar vermektedir.  Artık bu körü körüne parti desteklemelerine bir son verilmelidir. Partiler ve liderlerin biz halkı değil, bizim halk olarak onları yönetip yönlendirmemiz gerekmektedir.  Sadece şahsi ve basit çıkarlar düşünülüp partiler ya da yöneticiler desteklenip işbaşına getirildiğinde ise, son daima hüsranla noktalanmaktadır.  

                Kemerhisar da her yıl festival düzenlenir. CHP’li başkan tarafından başlatılmış ve bugünkü AKP’li başkan tarafından da devam ettiriliyor. Festival kötü bir şey mi? Hayır. Olması, olmamasından daha iyidir. Ancak, yönetimde bulunanların anladığı festival; birkaç sanatçının şarkı türkü söyleyip geceyi şenlendirmesi, mısır patlatıp, ayçiçeği çıtlatılması, katılımcı türkücülerden övgüyle bahsedilip plaketlerinin verilmesi ve ertesi sabah ta görevli temizlikçilerin gelip ortalığı toplamasıdır…

                Festivale katılan vatandaşlardan kaç tanesi bulunduğu yerin neresi olduğunu, kimlerin nasıl yaşadığını, nasıl bir kültüre sahip olduklarını biliyor? Hani sizin konferanslarınız? Hani panelleriniz? Nerede bilgi broşürleriniz? Vs. vs. vs… Saymakla bitmez.  Halkı bilgilendirmemek yöneticilerin işlerine gelmektedir. Bilgili insanların tarihi değerlerini asla çöplüğe attırmayacağını, bilgisizlerin ise çok daha kolay yönetileceklerini ve kendilerine sürekli olacak oy akıtacaklarını bilirler.

                Neden Beytullah Kirazcı’nın başkan olması gerektiği daha iyi anlaşılmıştır umarım.

                 İleri görüşlü, aydın, gelecekte bu yöre insanlarının ve torunlarının ekmek kapısına giden yolun, Antik Tyana Kenti’in gün ışığına kavuşturulmasından ve en kısa zamanda turizme açılmasından geçtiğini çok iyi bilen tek aday olduğundan, hangi partiden olursa olsun, bütün herkesin Beytullah Kirazcı’yı desteklemesi ve başkanlığa getirmesi gerekmektedir.

İyi yıllar diler sevgi ve saygılarımı sunarım.

01 Ocak 2013

Safa Bute

Editör: TE Bilişim