Ozan Arif’in eski bir parçası vardı, (Osman Dayı) Çopur Osman’ın  Ankara’ya telefon açıp konuşmasını içeriyordu. Aloo Angara mı? diyerek konuşmasına başlayan  Osman Dayı telefon görüşmesinde Angara’nın yanlışlarını anlatıyor,  serzenişlerini iletiyordu.  Çopur Osman’ın Angara ile yaptığı telefon konuşmasının ardından düştüğü çaresizlik karşısında ise  Ozan Arif “Ne desen, ne nakıştır ne desen, Osman Dayı bilmezler anlamazlar ne desen… hep dertler derde ekli, telefonla dert bitmez senin kalkman gerekli…  Bir düzen ver bu düzene… kalk  ayağa Osman Dayı… kalk kalk kalk!” şeklinde türküsü ile devam ediyordu. (Burada Tıklayın)
 
 
80’lerin sonunda yazılmış Alooo Angara mı? diye başlayan  bu türkü bize;  AKP hükümeti döneminde  Niğde’nin aldığı hizmet, yatırım, destek, ilgi ve sevgiyi göz önünde bulundurduğumuzda;  Bugün,  Aloo… Angara mı? türküsünün devrinin  geçtiği,  hatta “Kalk ayağa Osman Dayı kalk kalk kalk ” demenin bile geciktiğini biliyoruz.
 
AKP hükümetinin ilk döneminde Niğde ve Bor yetimdi… Son 4 yıl ise ne yazık ki tam bir öksüz çocuğun durumunu yaşıyor. Zaman zaman, sadece sırtı sıvazlanan yalnız ve mahsun bir çocuk…
 
Ben refikimiz olduğu için özellikle belli peryotlarda Niğde emsali illerin haber sitelerini takip ederim. Buradan edindiğim izlenim, AKP Hükümeti başka illere yatırımı adeta akıtıyor. Bu, önceki dönemde de oldu, şimdi ki dönemde de.  
 
Angara’nın Niğde’yi unuttuğunu düşünüyorum. Niğde’nin Angara’ya hatırlatılmadığını,  hissettirilmediğini düşünüyorum.   İnanın çok ilginç mukayeseli rakamlar var. Artık bilgiye çok kolay ulaşılabiliyor. Niğde,  bakanlıkların yatırım payı, projelerdeki payı, desteklemeler, ayrılan bütçeler  inanın diğer illerin yanında komik kalıyor.
 
Son dönem AKP Milletvekillerine,  Niğdeli vekalet vereli 4 yılı geçti. Şuan önümüzdeki  milletvekilliği seçimine 1 yıldan az kaldı.
 
Aloo Ankara…  Bakın 4 yıl önce neler demişsiniz bir hatırlayalım. Milletvekilliği sadece problem çözme makamı değildir. Aynı zamanda üretici bir makamdır da.  Bir milletvekili Türkiye’nin ve ilinin problemlerini çözmenin yanı sıra; neler yapabilirim, ne gibi projeler üretebilirim? diyerek kendi projelerini kendi üretmelidir. “ dediydiniz de pek hoşumuza  gittiydi.
 
Yine, Niğde’de 2011 yılında Gül Baba anma etkinliğinde dediydiniz ki… “Eser bırakmayanın yerinde yeller eser…Aha, dedim bu sözün üstüne  ne söz olur.
 
Aloo Angara… Hele durun bitmedi…
 
Niğde’de , Bor’da söylemedik söz bırakmadınız. Dediniz  ki “Hizmet nasıl yapılır, nasıl getirilir hep beraber göreceğiz… Kara tren türküsü söylerken hızlı trenin keyfini sürer olduk…. Niğde’ye muhalefet ve vaat değil iktidar ve istikrar lazım…. Niğde için kısa, orta ve uzun vadede küresel düşünülüp, ulusal değerlendirip yerel hareket edilmek suretiyle çaba sarf edilecek projelerimiz hazır…. Yatırımları buraya çekmek ve istihdam sorununa çıkış aramak için projelerimiz var. Niğde’nin potansiyellerini sektörel bazda projelerle aktif hale getireceğiz. Tarımdan enerjiye turizmden sanayiye projelerimiz hazır,  Niğde büyüyecek, gelişmiş marka şehirler arasında yerini alacak…
 
Alooo Angara mı? Hele, yine  konuşun susman…
 
 
Bor siyaseti başka konulara harcaması gereken enerjisini Akkaya ile bitirdi… Sonuç; kocaman SIFIR… Akkaya’nın kokusuna Borlu alıştı, hafta sonları Angara’dan gelenler düşünsün. Yada  “Akkaya’yı temizlersek temiz suyu Borlu’ya satarız” diye Akkaya’nın asıl kimin olduğunu bilmeyen müflis tüccar kafalılar düşünsün.
 
Aloo Angara…
 
Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi çalışmaları ne oldu? Geçtiğimiz haftalarda Niğde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün resmi internet sitesinden alıntılayarak  bu proje ile ilgili yapılan çalışmaları haberleştirmiştik ki… Haberimizin ardından İl Müdürlüğü sitesinden haber aynı gün kaldırıldı. Haberin kaldırılma gerekçesi nedir? Bu, Enerji İhtisas Bölgesi yapılamayacakta, İl Müdürlüğü sitesine o haberler  mastürbasyon amaçlı mı konuldu?
 
Bor Hayvancılık, Besi ve Biyogaz  Organize Sanayi yapılacaktı… Ne oldu?… İnek içti, inek nerde,  dağa kaçtı, dağ nerde, yandı bitti kül oldu…  Hepsi masalmış oysa ne manşetler atmıştık!... Ne toplantılar yapılmıştı, ne fizibilite projeleri hazırlanmıştı.
 
Alooo Angara…  Siz kimi kandırıyorsunuz?
 
 
Niğde siyaseti;  İl Özel İdare Sekreterliğinin köylere çöp kutusu, gölet, yol ile avundu, hala avunuyor. 23 Nisan Çocuk Bayramı günü Çevre ve Şehircilik Bakanı gelerek 2 çöp kamyonundan oluşan bir projeyi şaşalı şekilde açtı. Başka illerde bunlar için tören bile yapmıyorlar, biz biliyoruz, sizde bilesiniz. Dahası;  bildiğimizi  bilesiniz!
 
Tarım Müdürlüğünün  aktif çalışmaları, İl Özel İdare’nin sadece yerelde fasit daire içinde dönüp dolaşan ama bir türlü Angara’dan sonuçlanmayan projeleri. Sayın Vali’nin şevki ve yansıttığı ivme  olmasa, inanın  Niğde’de yaprak kıpırdamayacak.
 
Konya Ovası Projesi kapsamında KOP İdaresi Niğde’ye KOSİP Küçük Ölçekli Sulama Projesi kapsamında Niğde’ye  15 Milyon lira bütçe tahsis etti. Bölgeye tahsis edilen 263 Milyonluk bütçeden Niğde 15 milyon alırken, biliniz Karaman ili de 15 milyon aldı. Tamam güzelde,  Niğde’nin,  bir çok ilçesi dahil içme- sulama suyu sorununu çözecek  Ecemiş Çayı için neden bir çalışma yok? Daha önce örnekler verdik, Ecemiş Çayı gibi dereleri, nehirleri olan iller, yıllar evvel projelendirilerek ekonomisine kattı bile.
 
Turizm konusunda Niğde,  en uygun zemini olan bir il,  ama Turizm’den sorumlu makamlar Koç’lar gibi yatıyor. Kimse de artık “ Zaman yatım zamanı değil, Koç katım zamanı” demiyor.
 
Karadeniz’de adamlar denizi doldurdu havaalanı yaptırdı. Nevşehir’de Peri Bacaları zarar görür denmesine rağmen havaalanı yaptırdılar. Bırakın Niğde Havaalanını… Niğde, Aksaray, Ereğli ortak  havaalanı bile yaptıramadık. Yaptırmayı geçtik tartışamadık. Oysa Güneydoğu’da ilçelere havaalanı yapımına başlandı.
 
NİĞKAD-BİR diye Katı Atık Birliği kuruldu… Paralar boşa gitti, yine yayınlayacağız,  Bor’un çöplüğünde atıkları yakarak yok ediyoruz.
 
Eskiden bakan geldiğinde olay olurdu. Her gelen  Bakan-a “Sen Niğde’ye bak-tın” cezası kesilirdi. Şimdi Bakan bakana!...
 
Hızlı Trenin, Niğde’nin içinden baştan aşağıya geçmesinden geçtik. Bor OSB’den teğet geçmesi için projeden azıcık oynanmasına bile gücümüz yetmiyor. Veya böyle bir durumdan haberdar mıyız?
 
Üç şeritli yolun hakkından zor geldik… Niğde’de yaz kış rüzgar eser, yazın tozdan geçilmez ama bir ormancı, bir yeşilci, bir kermesci, arkadaş “ Bu dağlar neden kel, yerleşim yerlerinin etrafı neden orman değil, orman bu rüzgarı da tozu da önler” demez. Böyle bir dertleri de yoktur. Diğer illere  bilmem kaç milyon bin ağaç dikilir. Ama Niğde’nin kaderine   reklamlı hatıra ormanları düşer.
 
Niğde medeniyetler şehri. Kaç bin yıllık tarihi var deriz. Ben erinmeden saydım  Niğde merkezde tahmini 30-40 yıllık ağaç sadece 22 kadar kaldı. Onunda bir kaçı  Yeni Çarşı’da, geçtiğimiz yıllarda   İl Trafik Komisyonunda Belediye katılımcısı, oradaki ağaçların da  kesilip altının otopark yapılması için teklif getirmiş,  ama tepkiden çekinildiği için şimdilik kesilmekten kurtuldular. Siz bırakın birlerce yıllık  tarihi 150-200 yıllık illerdeki devasa çınarları gördünüz mü? Şehri nasıl güzelleştirdiklerini fark ettiniz mi? Sadece Bor Caddesinde refüj üzerindeki ağaçların son 15 yılda 3 kere kesilip yerine dikildiğini ben gördüm.
 
Çirkin reklam tabelaları Niğde’de… Şehir içi trafik kahrı Niğde’de… Estetikten yoksun beton binalar Niğde’de…  Bağları yok ederek imara açmak Niğde’de… Kentsel Dönüşüme dönüştürememek Niğde’de…  Suskun STK’lar Niğde’de…  Elma Şekeri ile kandırma siyaseti Niğde’de…  Hiçbir şeyi umursamayan vatandaş topluluğu Niğde’de…  
 
Niğde’de;  üç maymun oynanıyor.
 
Niğde’de; Bana dokunmayan yılan yaşasın! Sloganı atılıyor.
 
Niğde’de; Dostlar alışverişte görsün tezgahları açılıyor.
 
Niğde’de; herkes avunuyor, avutuyor.
 
Niğde’de herkes  lay lay lom  kendi kendini tatmin ediyor.
 
Bor’da bir parça umut var ama Angara duymuyor…
 
Alooo Angara…

Alo.

... 
 
Dııııttttt..