Devlet E. Bakanı 17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili  Akın Gönen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yazdığı mektup yazdı. 

Sayın Mehmet Nuri ERSOY,

Kültür Ve Turizm Bakanı

Niğde ilinin Kapadokya tarihi ile jeolojik, coğrafi ve bölge illeri arasındaki yerinden bahsederek ilimizin de turizm değerlendirmesi açısından Kapadokya bölgesi illeri arasında değerlendirilmesi ve bu yolla turizm potansiyelinin on iki aya yayılması ve atıl kapasitenin canlandırılması amacıyla 06/07/2020 tarihinde makamınıza yazılı bir talep yapmıştım.

Bakanlığınız Yatırım Ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından 07/09/2020 tarih ve 35698499-[005;CDP-40] – E 655770 sayılı Bakan adına Genel Müdür Yardımcısı Emin ÖZKAN tarafından verilen cevabı aldım. Cevaba teşekkür ederim.

Ancak verilen cevap ile; sizin Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Stratejik belgelerindeki amaçlarınıza uygun taleplerimin, değerlendirilmeden ve Niğde ilinin potansiyeli de hiç göz önüne alınmadan Kapadokya bölgesinin yönetimi ile ilgili bakanlığınız kurumsal yapısındaki idari yapı değişikliği gerekçe gösterilerek işleme konulmadığını üzüntü ile okudum.

Çünkü cevabi yazıda, Kapadokya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin Cumhurbaşkanlığı Kararı ile iptal edildiği ve ayrıca 7174 sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanun ile 38 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kapadokya Alan Başkanlığı kurulduğu ifade edilmektedir.

Bakanlığınız bünyesi içerisinde daha iyi hizmet sunumu için yapılan kurumsal yapı ve görev değişikliğinin, talebimi geçersiz kıldığı gibi bir sonuç çıkmaktadır.

Sayın Bakanımız; benim yazılı talebim, hala yürürlükte olan 2019-2023 Türkiye Turizm Strateji Planı ile ilgili ve onun özellikle on iki ay sürekli hizmet sunumuna dair hedeflerinin başarısı için elzem olan ortamı yaratma amaçlıdır.

Bakanlık içi bir yapı değişikliği gerekçe gösterilerek strateji belgesi hedeflerinin ve ilin turizm potansiyelinin bölgeye ve turizm potansiyeline katkısının hiç değerlendirilmemesi beni şaşırtmıştır.

Talebim tamamen yürürlükteki strateji belgesi hedefleri doğrultusunda ve onun gerçekleştirilmesi, kâğıt üzerinde kalmaması amacını taşımaktadır.

Şayet turizm strateji belgeleri yürürlükten kalkmamışsa talebim mutlaka ciddi tarzda yeniden incelenmeli ve Niğde turizm potansiyeli atıl vaziyette bırakılmamalıdır.

Konu, bölgemizin ve ülkemizin refahının strateji belgelerinde ifadesini bulduğu gibi artması ve kalkınması amaçlıdır.

Emrinizdeki uzman kadronun konuya bu açıdan ciddi olarak yaklaşarak gereken katkıyı Niğde, Kapadokya ve ülke refahına sunacakları inancımı yitirmek istemiyorum.

Konuyu tekrar ve ısrarla 2019-2023 Türkiye Turizm Stratejik Plan kapsamında gereken hassasiyet gösterilerek ilgili birimlerinizce ve talebim yeniden değerlendirilerek gerekli müspet katkının yapılmasını bilgi, ilgi ve yüksek emirlerinize başarı dileklerimle sunarım.

Akın GÖNEN

Devlet E. Bakanı

17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili

10.12.2020

DAĞITIM         :

  1. Sayın Mehmet Nuri ERSOY

Kültür Ve Turizm Bakanı

  1. Sayın Yılmaz ŞİMŞEK

Vali/Niğde

  1. Sayın Bahar ŞAHİNER ÖKE

Niğde Turizmciler Dernek Başkanı

Editör: TE Bilişim