HEPAR lideri Osman Pamukoğlu, “Kendilerine ‘akil’ denilenler işbirlikçi durumunda Akan kan böyle durmaz. Terörist silahlarını bırakıp giderse zaten geri döner” dedi…

Os­man Pa­mu­koğ­lu, te­rö­rün en az­gın dö­ne­min­de Hak­ka­ri Dağ ve Ko­man­do Tu­ga­yı­’n­da tüm­ge­ne­ral rüt­be­siy­le gö­rev yap­tı. Emek­li­ye ay­rıl­dık­tan son­ra te­rör­le mü­ca­de­le­yi an­la­tan ki­tap­lar yaz­dı. Hak ve Eşit­lik Par­ti­si­’ni (HE­PAR) kur­du. Ha­len bu par­ti­nin ge­nel baş­ka­nı… Sı­nır öte­si ha­re­kat­lar­da bu­lun­muş, te­rör ör­gü­tü PKK’­nın tak­tik­le­ri­ni bi­len Pa­mu­koğ­lu ile “PK­K’­nın sı­nır öte­si­ne çe­kil­me ka­ra­rı­” ve Baş­ba­kan ta­ra­fın­dan se­çi­len “a­kil in­san­la­r”­ı ko­nuş­tuk.
Pa­mu­koğ­lu, tüm bu olup bi­ten­ler için “ça­dır ti­yat­ro­su­” di­yor, “akil insanlar”ın önem­li bir bö­lü­mü­nün “Kürt­çü­” ol­du­ğu­nu, di­ğer­le­ri­nin de “zo­run­lu ola­ra­k” ko­mis­yon­lar­da gö­rev al­dı­ğı­nı öne sü­rü­yor.

Pa­mu­koğ­lu, dev­le­tin te­rör ör­gü­tü­ne “si­lah­la­rı bı­ra­kıp tes­lim olu­n” çağ­rı­sı yap­mak ye­ri­ne “si­lah­la­rı gö­müp Ku­zey Ira­k’­a ge­çi­n” çağ­rı­sı­nı “On­la­ra ya­pı­la­cak en bü­yük iyi­lik olur. Çün­kü si­lah ta­şı­ma zah­me­tin­den kur­tu­lur- ­la­r” söz­le­riy­le de­ğer­len­dir­di. Pa­mu­koğ­lu, SÖZ­CÜ­’nün so­ru­la­rı­nı şöy­le ce­vap­lan­dır­dı:
Çe­kir­dek kad­ro çe­kil­mez
TE­RÖ­RİST­LE­RİN si­lah­lı mı, si­lah­sız mı çe­ki­le­ce­ği konusu tar­tı­şı­lı­yor. İna­nın ça­dır ti­yat­ro­su için bu se­nar­yo ya­zıl­mış. ‘Si­lah­la­rı­nı bı­ra­kıp git­sin­le­r’ de­mek PKK’­ya ya­pı­lan en iyi iş. Bı­ra­kıp gi­den adam­lar za­ten ye­ni­den ge­le­cek. Hiç de­ğil­se si­lah ta­şı­ma zah­me­tin­den kur­tu­lur. İn­san kat­let­miş, kan dök­müş, dev­le­te baş­kal­dır­mış ca­ni­ler si­lah­lı ol­sa ne olur, ol­ma­sa ne olur? Ateş ede­cek­miş, et­me­ye­cek­miş. Böy­le şey olur mu?
PKK, Tür­ki­ye­’den çe­kil­mez. Gi­de­cek ol­sa bi­le bel­li un­sur­la­rı­nı, çe­kir­dek kad­ro­su­nu bı­ra­kır. Git­mek ma­ri­fet de­ğil. Gi­den, bir ge­ce­de de dö­ne­bi­lir. Kış ko­şul­la­rı baş­la­dı­ğın­da PKK, Ku­zey Ira­k’­a gi­der. Şim­di­ye ka­dar Ira­k’­a gi­der­ken PKK’­yı bul­muş­lar mı ki şim­di bu­la­cak­lar. Bun­la­rın hep­si kan­dır­ma­ca. Mil­le­ti ah­mak ye­ri­ne koy­ma­sın­lar. Şu­nu bil­sin­ler ki şu an­da mil­let en uya­nık du­rum­da­dır.
Es­ki­den ho­roz gi­biy­di­ler
AKİL insanlar işi tam bir ça­dır ti­yat­ro­su. Böy­le ol­ma­sı da iyi ol­du. Bu isim­le­rin ço­ğu es­ki­den bu ko­nu­la­rı kı­vır­ta­rak ko­nu­şu­yor­lar­dı. Şim­di açık­ça ko­nu­şu­yor­lar. Ma­lın or­ta­ya çık­ma­sı da­ha iyi. Müş­te­ri ma­lı ter­cih eder­ken uy­gun se­çim ya­par.
ÇO­ĞUN­LU­ĞU Kürt­çü­lük ya­pan in­san­la­rın bir ara­ya ge­ti­ril­me­siy­le ‘akil in­san­lar’ ko­mis­yon­la­rı oluş­tu­rul­du. Bu ko­mis­yon­da yer alan isim­ler­den ba­zı­la­rı­nın da ça­re­siz­lik­ten, mec­bu­ri­yet­ten bu­lun­duk­la­rı­nı söy­le­ye­bi­li­rim. On­la­rın da za­ten sa­yı­la­rı az… Terör örgütü iş­bir­lik­çi­si, Kürt­çü­lük ya­pan ve onun yan­daş­la­rı ola­rak ta­nı­nan isim­ler ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­ruz. Bun­lar da iyi ol­du.
MİL­LET şim­di ba­zı şey­le­ri da­ha iyi gö­re­cek. Es­ki­den ho­roz gi­bi gö­rü­nü­yor­lar­dı, şim­di ho­roz res­mi­nin al­tın­da ‘ho­roz­du­r’ yaz­dı­lar.
BUN­LAR (akil in­san­lar) gi­dip ne­re­de, ki­me ko­nu­şa­cak? Top­lan­tı sa­lo­nu­na kimler ge­le­cek? AKP il baş­ka­nı, il­çe baş­ka­nı, be­le­di­ye baş­kan­la­rı, bun­la­rın top­la­dı­ğı ka­dın­lı-er­kek­li grup­lar ge­ti­ri­le­cek. Nor­mal bir yurt­se­ver bun­la­rın top­lan­tı­sı­na gi­der mi? Ba­na gö­re git­mez. Karadeniz’de, Ege­’de, Ak­de­ni­z’­de bun­la­rın ko­nuş­ma plat­for­mu­na Ata­türk mil­li­yet­çi­si, yurt­se­ver ola­n vatandaşların gi­de­ce­ği­ni as­la san­mı­yo­rum.
Boş şey­ler­le uğ­ra­şı­yor­lar
KO­MİS­YON üye­le­ri­nin önem­li bir bö­lü­mü AK­P’­li ola­rak bi­li­nen ki­şi­ler. On­la­rın ko­nuş­ma ya­pa­ca­ğı ki­şi­ler de ço­ğun­luk­la AK­P’­ye oy ve­ren­ler­dir. On­la­rın par­ti­den uzak­laş­ma­ma­sı için ik­na top­lan­tı­la­rı ola­cak. Bun­lar sa­de­ce bu­na ya­rar; baş­ka bir hal­ta ya­ra­maz. Ken­di­le­ri­ne ‘a­ki­l’ de­ni­len­ler, iş­bir­lik­çi du­ru­mun­da­dır. Kim­se bu mil­le­ti ah­mak ye­ri­ne koy­ma­sın. Boş şey­ler­le uğ­ra­şıp da ken­di­le­ri­ni oya­la­ma­sın­lar.
Devletin gücünden şüphe olmamalı
AN­NE­LE­RİN göz yaş­la­rın­dan söz eden­ler ne ya­şa­mış, ne gör­müş­ler? Unu­tul­ma­sın, Gü­ney­do­ğu­’dan son 30 yıl­da ba­na gö­re 8-10 mil­yo­na ya­kın as­ker geç­ti. Bir ara 365 bin as­ker var­dı. Böy­le bir as­ker Ti­mu­r’­da, Cen­giz Ha­n’­da, Os­man­lı­’da, Sel­çuk­lu­’da ol­ma­dı. Gü­ney­do­ğu­’da as­ker­li­ği­ni ya­pan bun­ca genç, bu­gün Tür­ki­ye­’nin her ta­ra­fın­da­dır.
KAN, bun­la­rın de­di­ği gi­bi dur­maz. Bun­lar, in­san ru­hu­nu da, do­ğa­sı­nı da an­la­mı­yor. Te­rö­rün bit­me­si için pla­nım ha­zır. Bu par­ti prog­ra­mı­mız­da da ya­zı­lı… Ya­pı­la­cak olan şu­dur: Dev­let, te­rö­rist­le­re si­lah­la­rı­nı bı­ra­kıp tes­lim ol­ma­sı­nı is­ter. Ol­maz­lar­sa, bun­la­ra kar­şı se­çil­miş ve gö­nül­lü­ler­den 20 bin ki­şi­lik bir­lik­ler oluş­tu­ru­lur. Te­rör kı­sa sü­re­de et­ki­siz ha­le ge­ti­ri­lir. Baş­ka ça­re yok. Dev­le­tin gü­cün­den ve kud­re­tin­den kim­se­nin şüp­he­si ol­ma­ma­lı…
BA­NA ‘a­kil in­san­la­r’ ara­sın­da bu­lun­mak için her­han­gi bir öne­ri gel­me­di. Ba­na bu ko­nu­da öne­ri­de bu­lu­na­cak adam da­ha ana­sının karnından doğ­ma­mış­tır. O ada­mın ana­sı­nın di­şi kap­lan ol­ma­sı la­zım.
İn­san­lar PKK’­yı an­la­mı­yor
AKİL in­san­lar di­ye açık­la­nan­la­rın ça­lış­ma­la­rın­dan bir şey çık­maz. İn­san­lar PKK’­yı an­la­ya­mı­yor. Ba­rış-sa­vaş söz­cük­le­ri kul­la­nı­yor. 30 yıl­dır te­rö­rist de­ni­li­yor­du. Şim­di ne ol­du böy­le? Sa­vaş var­sa hal­kın bil­me­si la­zım­dır. Gi­den pa­ra da, ço­cuk­lar da bu hal­kın­dır. Unut­ma­ya­lım, sa­vaş var­sa sa­vaş bit­tik­ten son­ra in­san­lar yar­gı­la­nır. Bu­nun adı da Di­van-ı Harp­tir.
Ortada siyasi irade yok
ŞİM­Dİ gi­di­len yol, yol de­ğil­dir. Bun­lar (akil insanlar) ne İm­ra­lı­’da­ki ko­mi­ta­cı ba­şı­nı ne terör örgütü PKK’­nın Kan­di­l’­de­ki yö­ne­tim kad­ro­su­nu ta­nır. 30 yıl­dır te­rör bi­ti­ri­le­mi­yor­sa, bu­nun ne­de­ni be­ce­rik­siz­lik­tir.
TE­RÖ­RİST­LER­DEN bin 500’ü Tür­ki­ye­’de­dir. İçer­de­ki­le­rin yer­le­ri bel­li. Han­gi va­di­de, bo­ğaz­da, ma­ğa­ra­da ol­duk­la­rı bi­li­ni­yor. Irak’ın kuzeyinde bu­lu­nan­la­rın yer­le­ri de bel­li. Si­ya­si ira­de ol­ma­dı­ğı için teröristler alı­na­mı­yor. Ben yer­le­ri­ni bi­li­yo­rum da, is­tih­ba­rat ya­pan ku­rum­lar bil­mez mi? PKK’­ya kar­şı dağ­lar­da kış ko­şul­la­rın­da uy­gun mü­ca­de­le ede­cek ör­güt­len­me ya­pı­la­na­ma­dı.
ŞİM­Dİ bir ki­tap ya­zı­yo­rum. İs­mi ‘Ce­hen­nem­de­re Kan­yo­nu – Ak­şam ol­ma­dan gü­nü öv­me­’ adı­nı ta­şı­yor. 20 ki­şi­lik, kış ko­şul­la­rın­da terör örgütünü dağ­lar­da ara­yan, pu­su ku­ran, bas­kın ya­pan ay­kı­rı in­san­lar­dan mey­da­na gel­miş bir müf­re­ze. Gay­ri ni­za­mi har­bin na­sıl ya­pı­la­ca­ğı­nı gös­te­ren müf­re­ze­yi an­la­tır­ken, te­rö­rist­le mü­ca­de­le­nin na­sıl ya­pıl­ma­sı ge­re­ke­ce­ği­ni yaz­mış ola­ca­ğım.