Genel seçimlere artık az bir zaman kaldı. Milletvekili adaylarımız il-ilçe gezilerini tamamladı ve artık köylerimize gitmeye başladılar.
Özellikle iktidar milletvekili adayları belki de ilk defa gittikleri ilçe ve köylerimizde ne söylüyorlar merak ediyorum. ‘Burada sayın Özegen’i ayrı tutuyorum’.
Örneğin, Çiftlik ilçesi Asmasız köyündeler ve ne söyleyecekler. İnsan hakları ve demokrasiden mi? Yada Avrupa birliğinde hala Gümrük birliğinden öte gidemediğimizi mi? Ekonomide refah düzeyimizin kat be kat yükselip hatta  kişi başına milli gelirimizin 10 bin doların üzerine çıktığı mı? Allah aşkına Asmasız köylülerini ne ilgilendirir bu anlatılanlar.
Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışan bir proje 'varsayılan' Melendiz Ovası nın çölleşmesinin durdurulduğu hatta kurulan modern barajlar la bağlantılı, sulama kanalları vasıtasıyla üretilen sanayi tipi patateslerin işlendiği modern patates işleme tesislerinden mi? Ya da ilkel usullerle hayatlarını idame ettirmeye çalışan, ektikleri patatesi yetiştirmek adına bin bir çabayla açtıkları kuyudan mühürlenmiş elektrik sayaçlarından dolayı çekemedikleri suyu mu anlatırlar.
Unutuyordum birde istikrar bu önemli.
Beylerin düzeni devam etmesi lazım, evet evet istikrar olsun ki her anlamda iktidarları devam etsin…
İktidara gelmeden önceki ilk seçimde AKP’nin, 3 Y formülü vardı.
Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar
Yoksulluk
Hamd olsun yoksulluğu valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler sayesinde atlattık. Hatırlatmam gerekirse, memleketimizdeki yoksulluk o kadar düzeltildi ki Tunceli ilinde elektiriği olmayan köylerimize bile kar’da kıyamette buzdolapları taşınmış ve bu durum kameralara yansımıştı. Gerçi Niğde valiliği böyle bir fedakarlık yapmadı ama olsun. Zaten Niğde’nin tüm yerleşim alanlarında ki evlerimizde mutfak eşyaları eksiği yok nasılsa…
Gelelim Yolsuzluğa…
Ekonominin milleti kasıp kavurduğu yılda bile Türkiye de milyarder sayısı tam iki misli arttı… Peki diğer ülkelerde durum ne oldu? Bakıldığında sadece iki yada üç ülkede birer ikişer fazlalaşmış nadir ülkeler olsa da çoğunda azalmış…
Sanırım bu durum her türlü spekülasyonu yok etmeye yetmiştir!
Hala Yasaklar kalkmadı diyen var mı?
Çok ayıp yani, gerçekten çok ayıp. Siz şerefli bir Polis şefini tokatlayacaksınız ve hala yasak var diyeceksiniz. Daha ne istiyor bu halk. İktidar bu durumu seyretti. Polis araçlarını yakmak moda oldu, daha doğrusu yasaklardan kalktı. Molotof kokteylleri artık çadırlarda bulunuyor, yanıbaşında molotof kokteyl şişesi bulunmayanı dövüyorlar... Daha ne istiyorsunuz!
Savaş çığlıkları atılıyor, Van bağımsız milletvekili adayı ‘biz burada rahatsız olursak sizde rahatsız olursunuz, silahları kuşanırız’ diyebilmektedir.
Evet yasaklar gerçekten kalktı!
Ülkenin geldiği bu durumu seçim gezilerinde iktidar milletvekili adayları sanırım açıklayacak, anlatacaklardır.
Şimdi sıra Anayasa değişikliğinde…
Yok başka anlatılacak bir şey. Bu milletin açılımdan kasdedilenin ne olduğunu bilme hakkı vardır. Anayasa değişikliği esnasında mevcut anayasa da bulunan Türk, Türk Milleti ve Yüce Türk Milleti kelimeleri çıkartılacak mı? Çıkartılmayacak mı? Bunu ben Niğde halkı adına soruyorum.


28/04/2011