Takvim yaprakları tükendi. 2014 yılına erdik. Her yıl yeni bir umudunda başlangıcıdır. İnsanlar genelde yeni yılın iyi geçeceğini düşlerler. Varoluşundan beri de özel günler için özel karşılamalar yapmak gelenektir. Kimi için karnaval gibi, kimi için dileklerini temenni ettiği bir gece ile yıl başlar. Her yılın ilk gün düş kırıklığı şans oyunlarından düşlediğine erememektir ki bir ay boyu en azından milyarder olma sevdası sona erer. Milyonda bir ihtimal şansı dönenlerde çoğunlukla olduğu gibi şansını kullanamaz ya eşinden boşanır ya intihar eder yani sıkıntıdan bolluğa erenin çoğu da kafayı yer.”Ağrımaz başımız azıcık aşım”  diyenler geldikleri gibi diğer tarafa yolculuğa hazırlandığı için onların ki de dünya da zaman doldurmaktan ibarettir ama bilinen bir yaşam olduğu içinde daha az sorunludur. Sonuçta takvim yapraklarının rakamsal değişimi dışında günler bildik biçimde akar gider. Yaş ilerlediğindenden algımız farklılaşır. İyi, kötü tercihlerimiz kısmen oynasa’da “huy çıkmaz” ve  iyi dileklerden öte “kader” ne derse ona bağlı yuvarlanır gideriz. Değişmenin yolu ilimdir, bilimdir,  Ne yıl ne gün, ne an ile insan üretmeden çalışmadan bir şeyleri elde edemez.Elde edildiği sanılan ise kısadan tükenir. Ama varsın olsun yeni yıl geliyor diye sevinelim, eğlenelim, hoşça anlar yaşayalım. Bundan ne çıkar. Eğlenmek istemeyende dilediği gibi davransın. Bizim çocukluğumuzda televizyon daha yoktu. Siyah Beyaz paket yayınlar başladığında uzun yıllar yılbaşları için en önemli olay “dansöz” çıkacak mı? Şimdilerde adını anan yok sıradan oldu. Alışıldı. Her gün izlenen ya da yasak olmaktan çıkana bizim milletin ilgisi de bitiyor.
2014 yılı diğer yıllardan farklılığı seçim yılı olması, yerel seçimler, sonrası Cumhurbaşkanlığı ve erken seçim olursa genel seçim bu yılın hareketlenmesine vesile olacak gibi. Son günlerde yaşananları algılamak, anlamak, olan biteni kavramak için yurttaş düşünüyor.
 Kömürü alırken, makarnaya oy verirken kolaydı ama şimdi ona makarna başkasına trilyonlar akmış. Haklı olarak “ucuza mı gittik” diyenler vardır.
 Din, iman derken işi “hep bana” diye yontmuşlar. İsmet İnönü ne güzel demiş bir ülkede namuslularda namussuzlar kadar cesaret sahibi olmasını gerektiğini ifade etmiş. Namuslular bakalım 2014 ne yapacak.
 Şans talih dansöz ile ilgilenen halkımız yaşamında bir kez olsun ülkenin geleceği, günümüzde olan biten üzerine bir vicdanı muhasebe yapacak mı?  Yoksa yine yalan talan ve haram ile sağlanan güçlerin egemenliğini sahiplenecekmi?
2014 belki bu yönü ile dünde göre daha anlamlı olabilir. Yine de bunca yaşanan değişim içinde en iyisi akıl tutulmasına düşmemek için yılbaşını yılbaşı gibi kutlayın. Sonrasında düşünecek ve şaşıracağınız çok gün daha olacak gibi. Her ne ise  Yeni yılınızda hakça ve adaletli bir yaşam diliyorum. Yeni yılınız güzelliklere vesile olsun.