Para ve insan arasındaki karşılıklı ilişki şöyledir:
İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın.
Benjamin Franklin
 


“The Newsroom” dizisi, Çarşamba günleri saat 22.00 de CNBC-e de
 
Değerli arkadaşlar,
Ulusal birlik ve bütünlüğümüz tehlike altındadır. Dış güçler ve onların piyonu olan iç güçler, ellerinden geldiğince ülkemizin her alanda gelişmesini ve uluslararası bir güç olmasını engellemek için yoğun çaba içindeler.
 
Güzel ülkemizin son dönemde yaşadığı ve AB-D emperyalizmi tarafından organize edilen BOP amaçlı olaylara, sağlıklı bir yorum yapabilmek için gerçek verilere ihtiyaç vardır. Yani bizleri doğru bilgilendirecek, özgür ve dürüst kişi ve programlara ihtiyaç vardır. Bunun içinde sosyal, kültürel, askeri, siyasal ve ekonomik sorunlarımız ile olası çözümlerin halkımıza tarafsız bir yöntemle sunulması gerekmektedir. Yazılı ve görsel medyamıza çok iş düşmektedir. Bu gurup gereğince işini yapmadığı an devreye sosyal medyanın gireceği artık bilinen bir gerçektir.
 
Bu konuda çok güzel ABD yapımı bir TV dizisi olan “The Newsroom” dizisini sizlere önermek isterim. Geçen yıl izledim. Özellikle ABD görsel medyasında yaşanan çeşitli ekonomik baskı ve etkinliklere karşı nasıl tepki verdikleri ve ne gibi yöntem ve önlemlerle halka doğru bilgileri sunabilmeleri çok güzel dile getirilmektedir.
 
Değerli arkadaşlar,
Güzel ülkemizde ne yazık ki çağdaş eğitim ve iletişim araçlarımızı yani ülkemizin dördüncü kuvveti olan yazılı ve görsel medyamızı iyi kullanamıyoruz. Çünkü birçok değerli yazarımız ve yönetmenimiz çeşitli baskılar yüzünden işlerini kaybetti. Yelerine gelenler, gidenleri aratır konumda. Bu nedenle, halkımızı daha çağdaş ve eğitimli bir toplum haline getirebilmek için ulusal TV kanallarımızda;
1-    Ülkemizin ulusal ve uluslararası sorunlarının gerçek uzmanlarca çok yönlü tartışılmasını,
2-    Ülkemizde gittikçe tehlikeye düşen ulusal birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek olanMEMLEKETİM, TÜRKİYEM gibi şarkı, türkü ve marşlara yer verilmesini,
3-    Çökmüş ve teslim olmuş Osmanlı yerine güzel ülkemizin kuruluş aşamasında emperyalistlere karşı yapılan mücadele ve verilen emekleri dile getiren program ve dizilerin yapılmasına,
4-    Sorumlu yurttaş olmanın vatansever gereklerini, vatandaşlık bilgilerini,
5-    İlk yardım becerilerini, ev kazalarına ve yangınlara karşı alınması gereken önlemleri,
6-    Yemek yapım programlarında hijyenik kuralların ve halk sağlığına olan etkisinin önemini,
7-    Mahkemelerde çekilen sıkıntıları, ilginç ve ders verecek nitelikli hukuk davalarını,
8-    Cinsel sağlık ve doğum kontrolü bilgilerini, sağlıklı çocuk yetiştirilmesi ile eğitime hazırlık aşamalarını,
9-    Kişisel tutumluluğun gereğini ve aile bütçesi ile ülkemiz ekonomisine olası katkılarını,
10- Çevre kirliliğinin ülkemizde nelere mal olduğunu, su ve enerjinin yaşamsal önemini (NTV’nin yeşil programı bu dönem yok oldu),
11- Ülkemizde en büyük can kaybına neden olan Trafik kazalarının nedenlerini, alınması gereken basit önlemleri ve trafik kurallarını,
12- Yine ülkemizde can kaybında ikinci sırada olan soba ve şofben zehirlenmelerine karşı alınması gereken önlemleri,
13- Bireysel silahlanmanın toplumdaki olumsuz etkilerini ve toplumsal yıkımlarını,
14- Can ve mal güvenliği konusunda alınması gereken önlemleri ve emniyet güçleriyle yapılması gereken işbirliğini,
15- Doğal afetler ve olası depremler gibi yaşamsal konularda, bilgi verici ve uyarıcı yayınları gereğince yapamıyoruz.
 
Yoksa bu önerilerimizi herkes biliyor da, toplumumuz daha yozlaşsın ve ulusal bütünlüğümüz parçalansın diye başka birileri mi engelliyor?
 
Ayrıca bizlerden kesilen vergilerle ve elektrik giderlerimizden alınan paylarla ayakta duran TRT-1 de yaklaşık 25 yıldır Pazar günleri muhakkak bir kovboy filmi oynatılır. Bu da yetmez, gece saat 12.00 de tekrarı verilir. Yani onlar dışarıdan, biz içerden bu toplumu ABD gibi kovboylaştırmak için uğraşıyoruz. Artık silahını erken çeken kişi son sözü söyleyecektir !!! Merak ediyorum, dünyada kendi ülkesinin insanını bu şekilde şehir eşkiyası yapmak için programlayan bir devlet TV’si daha varmı dır?
 
Değerli arkadaşlar,
Zaman birlik ve beraberlik içinde sorunlarımıza ulusal çözümler üretme zamanıdır. Çünkü nefes aldığımız hava, içtiğimiz su ve yaşadığımız yer, dünyanın en güzel ülkesidir. Bu ülke, tüm islam alemindeki ülkeler içinde, laik ve demokratik bir Cumhuriyete sahip tek örnek ülkedir. Bu ülkeyi kuran ve bizlere kazandıran yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ile bağımsızlığımız için kanlarını ve canlarını verenleri unutmayalım. Onlara layık olmaya çalışalım.
 
Umarım, güzel ülkemizin ulusal birlik ve beraberliği ile mutlu geleceği için bu öneri ve uyarılarımızı, yöneticilerimiz ve aziz danışmanları dikkate alır ve gereken uygulamaları en kısa sürede yaparlar. Bu önerilerime sizler de katkıda bulunursanız sevinirim.
 
Sevgi ve saygılarımla (5.09.2013).
Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
 
NOT:
Ataköyümüzün sahiline yapılacak olan 17 adet 70 m yüksekliğinde beton bloklardan ve Yenikapı ile Kadıköyde binlerce kamyonun taşıdığı toprak ile oluşturulan deniz dolgusu miting alanlarından bahseden hiçbir TV kanalı yok!!! Umarım yapımı için hiçbir beton kazık kullanılmayan bu dolgu alanları olası bir depremde kayıp çökmezler. Ayrıca sahil yolumuzun sağ şeridi, yüzlerce tonluk toprak taşıyan bu kamyonlar yüzünden birçok yerde çöktü ve bizler bu süreçte büyük bir trafik işkencesi çektik.