AKP’li yöneticiler asil Türk Milleti’ne nasıl yansıyorlar?
 
İkisi kız, üçü oğlan beş çocuklu gurbetçi Hilmi Efendi cumartesi günü bizi evine davet etti. Oradan buradan yarenlikler uzadıkça uzadı. Yirmi – otuz yıl öncelerinde yaşadıklarımıza kadar bir çok hatıralarla dertlendik. Anavatanda kaybettiklerimiz, onların sözleri hüzünlerimize hüzün kattı. Televizyon açıktı. Ana haberler başlamıştı. Haberleri sunan kadın  önce Recep Tayyip Erdoğan’dan bahsetti. Sonra onun kendi konuşmasını görüntüsüyle kendi sesinden vermeye başlanınca evin içinden, sagdan soldan bir koşturmaca başladı. Hilmi Efendi’nin avradı Birsen Hanım ve beş çocuğu birbirine çarpa çarpa televizyona doğru koştular. Alel acele program değiştirildi.
 
Onlara : «Allah Allah, hepinizin aniden koşturmanıza bir anlam veremedim», dedim.
Birsen Hanim : Ah Üzeyir Bey ah… Şu Recep Tayyip Erdoğan ve tayfası televizyonlara çıktı mı bizim bey sinir krizleri geçiriyor. Basıyor küfürü… Ağzına ne geliyorsa söylüyor.  Bir gün televizyonu kıracağından, kendisine şiddetli öfke ile birşey olacağından korkuyoruz. Bu sebeple günaha girmemesi, öfkelenmemesi için televizyon programını değiştiriyoruz.
Birsen Hanım konuyu biraz daha açtı : «Bu AKP’lilerin dünyada da ahirette de yerleri yok.Türk desen, Türk’üm diyemiyorlar. Atatürk’e, Türk Milletine, Türk Bayrağına, milliyetçiliğe yani vatanseverliğe de karşılar. Müslüman desen İslam’la zerre kadar ilişkileri yok. Peygamberimizi reddeden dinlerarası diyalogculara, ılımlı İslâmcılara, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da, Pakistan’da velhasıl Müslüman ülkelerde Müslüman katliamı yapanlara, yaptırtanlara hiç Müslüman denir mi?
Beyim  ve ben Hac görevini yapmış insanlar olarak elbette bu kişilere, bu kişilere destek olanlara iyi gözlerle bakmıyoruz. Üzeyir Bey, Emperyalistlerden talimat alarak iktidarda kalma uğruna, ülkemize, milletimize, insanlığa, Müslümanlara her kötülüğü yapan, zulmü siyaset haline getiren, adaletsizliği meziyet gibi kabul eden, yolsuzluk ya da haksızlık yapanlara ve  teröristlerle kol kola giren, şer güçlere destek olan, katillerle omuz omuza görüntü veren  bu insanlara tepki göstermek her Müslüman’ın, her Türk’ün  görevi olmalı! Biz ALLAH’a (C.C.) sığınarak bu kişileri sevmiyoruz. Butün insanları da bizim gibi düşünmeye davet ediyoruz.
 
Paris, 14.02.2013
 Resim :  Üzeyir Lokman ÇAYCI