Yazımın başlığı gibi bir kış mevsimi yaşamazsak da (hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor) kış mevsimi kış mevsimidir ve bu satırların yazarının eli öpülesi annesinin “kaplıca da kaplıca”  türküsünü tutturduğu günlerdir.
 
     Bu kez de geçtiğimiz yıllardakine benzer serzenişlerle kaplıca günlerinin geldiğini çeşitli vesilelerle hatırlatmasına rağmen kulak asmadım. Sömestri tatiliyle birlikte üretecek mazerette kalmayınca “sevgili anam gel beni yorma” dedim. “Bu yıl Kozaklı ya gitmeyelim; daha yakın bir yere götüreyim ne dersin?” diye sordum. Yekten “Çifteana gitmem, çok kalabalık” deyi verdi. “Güzel anam “dedim “Çiftehan’a gideceğiz demedim ki yakın bir yere gidelim dedim ben” deyince “Niğde’ye yakın başka kapıca mı var? A muhalif oğlum” diyerek hazır cevaplığı ve bilmişliğine güvenerek tebessüm ile renkli gözlerini(sağ mavi-sol yeşil) gözlerime dikti. Dikti ya bu sefer dersine tam çalışmış öğrenci gibiyim. “Ben de yok bilirdim lakin varmış annem” dedim.”Nerdeymiş, suyu şifalımıymış, tesisler güvenilirimiymiş, ayakaltı olmasın da” lı onlarca soru salvosunu atlatmak için “oğluna güven, gerisini merak etme, bu yıl kaplıca sürpriz” Diyerek iyice meraklandırdım.
 
     Az afra tafra çokça merak hazırlıkları günler öncesinden hazır olduğu için refakatçisi sevgili kardeşim Tansel’i de alarak düştük Narlıgöl Termal Otel’in yoluna.Benzer sorular kardeşimden de geldi.”Niye Kozaklı ya değil de,Narlıgöle.Hem orası neresi”vb. vb..Bende yanıt aynı. “Sıkın dişinizi kendi gözlerinizle görün, beğenmezseniz sizin dediğiniz olsun Kozaklıya gideriz” dedim. Bu ve benzer tartışmalarla bir saat içerisinde vardık Narlıgöl Termal Otel’e Kapıda karşılanış, dört yıldız olmasına rağmen beş yıldız konfor ve güler yüz tüm sorularının yanıtı oldu. Ana oğul aynı anda “manzarası da çalışanı da binası da harika” Diye söylemeleriyle derin bir oh çektim.
 
      Gelelim termal Otelimize: Standart Odalarımında Plazma Tv Minibar Telefon 2+1 Yatak  2x1 m. Küvet Havlu & Bornoz .Suit Odalarımında da  Plazma Tv Minibar Telefon 2+1 Yatak  2x1 m. Küvet Havlu & Bornoz bulunuyor.Restaurantın da Anadolu’nun Seçkin Türk Mutfağından tüm yemek çeşitleri açık büfe olarak servis yapılmakta.Özel günleriniz, Toplantılarınız, İş Yemekleriniz için hizmet vermekte..Restaurantın hizmet verdiği saatler:Sabah Kahvaltısı: 08:00 - 10:00 arası,Öğle Yemeği: 13:30 - 14:30 arası,Akşam Yemeği: 17:30 - 19:30 arasında. Aktiviteler Sauna Hamam Spor Salonu Spor Salonu Kuaför Fitnes
 
       Termal olunca elbette su ve özellikleri önemli: SuAnaliz Raporuna Göre Doğal Tedavi Unsurunun Niteliğinin Tanımlanması:(Suyun / peloidin tanımı):Toplam mineralizasyonu 2402.68 mg/lt. kaynak çıkış sıcaklığı 67° C olan termomineralli su. Niteliğine Göre Doğal Tedavi Unsurunun Tıbbi Balneolojik Tanımlanması: Anılan kaynak toplam 2402,68 mg/lt. mineralizasyonu olan, karbondioksitli miks formda termomineralli sudur. Banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatiod artrit, ankilozan spon-dilit başta olmak üzere) kronik dönemlerinde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamutuvar eklem hastalıklarının, miyozit, tendinit, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetarif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında destekleyici / tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Suyun arsenik miktarının yüksekliği nedeni ile içme olarak kullanılması uygun değil bilgilerine ulaşıyoruz.
 
 
      Gölün “canavarı” yoksa da Narlı Gölün bir de efsanesi var.;Vaktiyle gölün olduğu yer bir köy imiş, köye bir dilenci gelmiş, dilenmiş ve bu köyde bu dilenciye hiç kimse sadaka vermemiş, yardım etmemiş. Yalnız bir gelin bu dilenciye bir miktar sadaka vermiş. Dilenci geline Allah razı olsun dedikten sonra hiç geriye bakmadan kendisini takip etmesini söylemiş ve şimdiki gölün olduğu yerden 1 km. uzaklaşmışlar gelin içine doğan bir hisle geriye dönüp baktığı zaman köyün bulunduğu yerin büyük bir bölümünün göl haline geldiğini görmüş sonra ge­lin hıçkırarak ağlamaya başlamış ve orada ölmüş, bu sıcak su kaynağın gelinin gözyaşları olduğu rivayet edilmektedir. Gelinin mezarının da bu kaynağının yanında bulunduğuna inanılmaktadır.
 
      Ne diyeyim: Gidin görün. Zemheride Termal keyfi yaşayın derim.
                                                                                                          
 
Narlı Göl Termal HotelNar Köyü 2. km. Narlıgöl - Niğde - Aksaray - Gülağaç
Tel: +90530 967 78 61 - 0530 967 78 62 - 0530 967 78 63 -- 0554 592 30 35 - 0554 592 30 36 Fax: 0388 283 20 25 Gsm: 0388 283 20 20 - 0388 283 20 21 - 0388 283 20 22