Kürkçü Köyünde M.A. silahla intihar ederek yaşamına son verdi.

Edinilen bilgilere göre; Bor’un Kürkçü köyünde yaşayan M. A. kendilerine ait evlerinde intihar etti.


Arıkan ailesinin en büyük çocuğu olan ve 2010 yılında babasını kaybeden M. A. Bor İmam Hatip Lisesi 11. Sınıfta okurken ikinci yarıyıldan sonra kardeşlerine bakabilmek için okulu bıraktığı öğrenildi. Okulda kros takımında bulunan, sakin ve psikolojik hiçbir probleminin olmadığı öğrenilen M. A.’nın intiharı ailesini, öğretmenlerini ve arkadaşlarını derin üzüntüsüne neden oldu. Olayı duyan öğretmenleri ve okul arkadaşları Bor Devlet Hastanesi’ne akın etti.

 

İNSANLARIMIZA NELER OLUYOR?

Son zamanlarda sık sık yaşanan intihar vakaları insanlarımıza ne oluyor sorusunu akla getiriyor. Niğde’de onlarca vakanın gerçekleşmesi Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde kurulan bir birim ile derinlemesine intihar sebepleri araştırılıyor. Vakalara direkt ulaşılarak intiharların temelinde yatan sebepler araştırılıyor ve önlemler alınmaya çalışılıyor.

 

Niğde’de yaşanan intihar vakalarının başında aile baskısı, maddi sıkıntılar, işsizlik, aile içi şiddet, aileler arasındaki iletişim kopukluğu, sevdiğinden ayrılma, istediği ile evlendirilmeme gibi sebepler oluşturuyor. Özellikle 14-16 yaş aralığında ve ergenlik döneminde olan gençlerin bu evrede ailelerinin çok dikkatli davranmaları uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Türkiye genelinde de çok kötü bir şekilde artış gösteren bu vakaların inanç eksikliğinin de bir göstergesi olduğunu unutmamak gerekiyor.

 

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü; Niğde’nin intihar vakalarının çok sık göründüğü bölgelerde okullarda velileri bu konuda bilgilendirerek vakaların azalması için gerekli çalışmaları sürdürürken. Kuruma bağlı psikologların, sosyal çalışma uzmanlarının ve psikiyatri uzmanlarının vakaların azalmasını sağlamak için birebir görüşerek sorunları çözme yolundaki çalışmaları da devam ediyor.


Editör: TE Bilişim