Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulması önerilen ve isimlendirilen Cumhuriyetimizin ilk gönüllü kuruluşlarından olan Türkiye Yardım Sevenler Derneği 85. kuruluş yılını kutladı.


İlk tören Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Birsen Eldem’in başkanlığında Türkiye’nin tüm İllerinden Ankara’ya gelen üyelerin büyük katılımıyla 23 Şubat 2013 Cumartesi günü Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret ve saygı duruşu ile başladı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Niğde Şube Başkanı Gülgün Altan, Yönetim Kurulu olarak Anıtkabir’de düzenlenen törenlere katılarak Türkiye’nin tüm İllerinden gelen Yardımseverlerle buluşup Ata’ya saygı ve şükranlarını bir kez daha sunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Niğde Şube Başkanı Gülgün Altan, dün yaptığı yazılı basın açıklamasında daha sonra şu görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı:

“Derneğimizin kuruluş yıldönümü kutlama programı akşam Ankara Resim ve Heykel Müzesinde devam etti.

Gerçekleştirilen sinevizyon gösterisi ile derneğimizin 85 yıl boyunca yaptığı unutulmaz çalışmaları ve bıraktığı kalıcı eserleri bir kez daha izleme olanağı bulduk ve çok duygulandık.

Gecenin sonunda “Antakya Medeniyetler Korosu”nun Ata’mızın deyişiyle; “Yurtta Barış, Dünyada Barış” temasıyla gerçekleştirdiği konser gerçekten muhteşemdi.

Bağışçılarımız için düzenlenen törenin ardından tüm üyelerimizin katılımıyla söylediğimiz; “Memleketim” şarkısıyla bu anlamlı kutlama gecesini sonlandırdık.

Bu vesile ile bizler de Derneğimize destek olan tüm hemşehrilerimize ve öğrencilerimize, bağış yapan dostlarımıza bir kez daha teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.”









Editör: TE Bilişim