15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ülkemize yaptığı hain saldırının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda ve Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda  binlerce kişinin tuttuğu nöbetlerin sonuna gelindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Meydanlara çıkın’’ çağrısı üzerine tüm Türkiye olduğu gibi Niğde halkı da 27 gün boyunca demokrasi nöbetindeydi. Nöbetin ilk gününden bu yana Niğdeliler meydanı bir an olsun boş bırakmadı. Önce Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan demokrasi nöbeti cumhurbaşkanının Yenikapı’daki ‘’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’’ nin ardından Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda devam etti. Darbe girişiminden bu yana bağımsızlık için, vatan için, bayrak için meydanlara akın eden binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve dillerinde cumhurbaşkanına destek sloganlarıyla coşku dolu nöbeti tamamladı.

BAŞKAN AKDOĞAN NÖBETTEN AYRILMADI
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan darbe girişimin ardından meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı. Gündüz halkın refahı için hizmet veren Başkan Akdoğan akşam da demokrasi nöbeti tuttu. Yatsı ezanıyla nöbete başlayan Başkan Akdoğan sabahın ilk ışıklarına kadar tuttuğu demokrasi nöbetine son güne kadar devam etti.

ŞEHİT YAKINLARI DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’ndaki nöbete şehit yakınları da katıldı. Meydana kurulan platformda şehit yakınları birer konuşma yaptı. Darbeci askerler tarafından İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde açılan ateş sonucu şehit olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın motosikletli eskortunda görevli Polis Memuru Kemal Tosun’un kardeşi, vatan sağ olsun diyerek başladığı konuşmasında’’ Kemal Tosun’un kardeşi olmakla gurur duyuyorum. O gitti, sıra bana geldi. Vatan sana canım feda’’ ifadelerini kullandı.
İstanbul-Pendik Belediyesi’nde kepçe operatörü olarak görev yapan Yalçın Aran, Kepçeyle darbecilerin yolunu kapatırken, darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düşmüştü. Şehit Yalçın Aran’ın kardeşi de ‘’ Kardeşimi şehit verdik. Gurur duyuyorum. Her zaman, her yerde, her şekilde şehit vermeye hazırım. Kardeşim asker değildi, polis değildi ama yine de şehit verdik. Onunla gurur duyuyorum, her zaman da gurur duyacağım’’ dedi.

 ‘’TARİH YAZDIK’’
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 27 gündür vatan için hep birlikte nöbette olduklarını belirterek ‘’ Niğde halkı olarak, Türkiye olarak bir tarih yazdık. Tüm dünyaya Türk milletinin ne olduğunu 15 Temmuz akşamı gösterdiğimiz gibi yine 27 gündür fasılasız bu meydanları doldurarak demokrasimizi, ezanımızı, bayrağımızı, vatanımızı bekleyerek bir tarih yazdık’’ dedi.

Demokrasi nöbetinde hiçbir siyasi ayrımın olmadığına dikkat çeken Başkan Akdoğan’’ CHP’li, MHP’li kardeşlerim, ülkücü, AK Partili kardeşlerim ve sivil toplum örgütlerine, nöbete katılan herkese canı gönülden teşekkür ederim. Herhangi bir sıkıntı hissedildiği an yine meydanda olacağız. Bu ülkeyi kimseye işgal ettirmeyeceğiz. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz, bu bayrakları göklerden indirtmeyeceğiz, ezanlarımızı susturmayacağız.Türk milleti bunu bu güne kadar yaptı,  bu günden sonrada yapacağına inancımız tam ’’ şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan nöbetlerde olabilecek herhangi sorunda anında müdahale için bekleyen sağlık teşkilatına, emniyet mensuplarına da teşekkür etti.
Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar şehitler için dua okudu.Mehter takımının eşlik ettiği nöbet sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Demokrasi nöbetinin son gününde Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir’de bir konuşma yaptı. ‘’Niğde farklı bir kahramanlık destanı sergiledi’’ diyen Özdemir,’’ Şehitlerimize minnet borçluyuz. Biz ay yıldızlı bayrağın altında birlikteliğimizi yaşayabiliyorsak şehitlerimiz sayesinde’’ dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim