Vedat Bayram (Sarı Vedat) Ölümünün birinci yılında anıldı.

 

Vedat BAYRAM ölümünün 1. Yılında Niğde de mezarı başında yoldaşları, yol arkadaşları Niğde ilinde örgütlü DKÖ’ler ve siyasi partilerin üye ve yöneticilerin katılımıyla mezarı başında anıldı.

 

20 Nisan 2012 günü elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Vedat Bayram (Sarı Vedat) mücadeleci ve örgütlü kimliğiyle uzun yıllar kesintisiz Niğde ilinde çeşitli platformlarda mücadele vermiş, Devrimci 78’liler derneği Niğde Şubesinin kurucusu ve yöneticisi olarak çalışmış çevresine eğitimci kimliğiyle örnek olmuş bir insan olarak anıldı.

 

   Mezarı başında söz alan yol arkadaşı Mehmet SOYTETİR “mücadeleci ve örgütlü kimliğiyle her daim aramızda yaşayacak olan Sarı Vedat’la 15 ‘li yaşlarımdan bu güne eşit, özgür ve demokratik bir ülke hayali için mücadele verdik. Bir yıl önce zamansız aramızdan ayrılmasıyla bize bıraktığı mücadele bayrağı onun anısı ve mezarı başında bir kez daha söz veriyorum ki dalgalanmaya devam edecek. Bu yağmurlu Nisan gününde buraya gelen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sarı Vedat’ı unutmadık unutturmayacağız.” Diyerek duygularını paylaştı.

 

   Devrimci 78’liler genel merkez yönetim kurulu üyesi Kamber ATEŞ ise 2004’lü yıllardan ölümüne değin devrimci 78’liler örgütlülüğü içerisinde verdiği mücadeleyi özetlediği konuşmasında “Vedat arkadaş 12 eylül Cuntacılarının yargılanması sürecinde ilk dilekçeyi veren, Ulucanlar, Mamak ve Diyarbakır zindanlarında yaşanan insanlık dramlarını ortaya çıkarmak için verdiği mücadeleyi” anlattığı konuşmasının ardından anmaya katılanlar ailesine ve yol arkadaşlarına sarı Vedat’ı unutmadık unutturmayacağız sözünü vererek dağıldılar.


Editör: TE Bilişim