Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarda çalışan kadın işçilerle bir araya geldi.
            Çalışan kadınlara tek tek karanfil takdim ederek Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Vali  Yılmaz Şimşek, “Öncelikle, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu niteleyen bu özel gününüzü, yani 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü en içten dileklerimle kutlarım” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hayatımızdaki en önemli ve anlamlı günlerden birisi olduğunun altını çizen Vali  Yılmaz Şimşek, “Kadınlar, gerçek bir birey olmanın; siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda eşitliğe kavuşmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermişlerdir. Bu nedenle Dünya Kadınlar Günü, kadınlarının başarı elde ettikleri mücadeleyi simgelemektedir. 

Öte yandan bugün aslında emekçi kadınlar günü, çalışan kadınlar günüdür. Kadınların haklarına yönelik mücadelenin günüdür. Bende bu günü emekçi kadınlarımızla yani sizlerle kutlamak istedim.

Bir Kadının çalışması demek;  kendi geliri olduğu sürece öz güvenin de yerine olması demektir. Aynı zamanda ailelerine de katkı demektir. İstihdamın sağlanması ve ülke ekonomisine katkı demektir. 

Ekonomiye ve üretime katkıda bulunmanız bizler için mutluluk vericidir. Bu durum ülkemiz için de çok önemli bir gelişmedir. O nedenle de son yılarda kadın istihdamındaki hem işgücü katılım oranı hem istihdam oranı çok hızlı bir şekilde artıyor.

Kadınıyla, erkeğiyle hepimizin görevi ülkemizi birlikte kalkındırmak ve refah seviyesini yükseltmek olmalıdır. Gördüğüm kadarıyla sizler bu görevi layıkıyla yerine getirmektesiniz.

Ben, bu duygularla tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutlar; çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim