Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Ramazan ayının bu yılki ana temasının “’ Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Ramazan’’ olduğunu belirterek, insanın Allah’ın yarattığı en değerli varlık olduğunu söyledi. 

Müftü Gürpınar: “Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene ramazanlarda her yıl özellikli bir konuyu ön plana çıkarıyor. Bu sene ramazanın ana teması ‘’ Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Ramazan’’ sloganıyla vatandaşımızın karşısına çıktık. Gerçekten insan Allah’ın yarattığı en değerli varlığıdır. Bu en değerli varlık olan insan Allah’ın emirlerine ve yasaklarına peygamber efendimizin örnek davranışlarına bakarak özel bir hayat sürdürmelidir. Ve bu özel hayatın içerisinde kimimiz zengin, kimimiz fakir, kimiz kadın, kimimiz erkek, kimimiz şu ırktan, kimimiz bu ırktan ne olursan ol insan Allah katında değerli bir varlıktır ve varlıkların en değerlisi olarak yaratılmıştır. İnsanın problemleriyle meşgul olmak, açları doyurmak, kimsesizliği gözetmektir. İlimizdeki 5 binin üzerinde ki mülteci kardeşlerimizle ilgilenmek bizim görevimizdir. Yani vakit iyilik vakti. tabi kime karşı iyilik dediğimiz zaman önümüze kocaman bir alan açılıyor. öncelikle insan kendine karşı iyilik yapmalı, kendi varlığının, kişiliğinin, yaratılışının değerini bilmeli. ben kimim, neyim, nasıl bir varlığım, Allah bana nasıl değerler vermiş, ben bu değerimin farkında mıyım değil miyim diyerek kendine iyilik yapmalı. İnsan kendi değerini, ailesinin değerini, malının değerini bilmeli. Önce kendine iyilik yapmalı. kendine hayrı olmayanın başkasına hayrı olmaz. öncelikle annesine, babasına, eşine, çocuklarına iyilik yapmalı” dedi.

Niğde’de bazı camilerde zekat ve fitre standı açtıklarını belirten Müftü Gürpınar: “Ramazan ayı boyunca zekat ve fitrelerini vermek isteyen vatandaşlarımızın fitrelerinin ve zekatlarının laik olan kimselere ulaştırılması konusunda Müftülük olarak Türkiye Diyanet Vakfı olarak bazı camilerimiz de fitre ve zekat standı açacağız ve açtık. 5 camimizde bu uygulamayı açtık. inşallah Dışarı Cami ,Kendirli, Sungurbey ve Kiğılı camilerimizde bu uygulamaları başlattık” dedi.


Editör: TE Bilişim