Niğde’nin Bor ilçesinde yaşayan bir baba yılladır DMA Kas Hastası oğlunun tedavisi ve ilaçları temini için yardım bekliyor.
Bir babanın ve yıllardır süren dramı Duchenne Musküler Distrofi (DMD)Hastalığı teşhisi konulan 16 yaşındaki çaresiz gence yardım sağlanması başarılı olursa, Kronik Kas Hastasına umut olacak.

Haber: Ali AKBAŞ

"UMUT IŞIĞI"
Niğde’nin Bor İlçesinde yaşayan, DMS Hastası Enis’in çaresizlik çeken babası Mahmut Duman açıklamasında; “Oğlum Enis’in küçük yaşından beri tedavisi için büyükşehirlerdeki hastanelerde Doktorlara zor şartlarımla ulaşmaya çalıştım. Sağ olsun Doktorlarımız, hayırsever hemşerilerim maddi manevi destek ve yardımlarını esirgemedi. Oğlum Enis’e küçük yaşlarda Duchenne Musküler Distrofi (DMD) Hastalığı tanısı konuldu. Hasta Enis’in tedavisi için büyük şehirlerde ki hastanelere çok kez gidip geldiğimde ve hastalık tanısının konması ardından kendi imkanlarıyla hasta çocuğunun tedavisi için ilaçlarını zamanında alması gerekmektedir. DMD Hastası Enisin tedavisi için gerekli ilaçların çok pahalı, eczanelerde bulunmamakta, yurt dışından gelmekte, ilaçların yurt dışından getirilmesinde de birçok konuda sıkıntı ve zorluklarla karşılaşılmakta ve aynı zamanda ilaçların çok pahalı olduğunu belirtiyor, temin etmek için ekonomik olarak kendi gücüm yetmemektedir. Buradan yetkililer ve hayırseverlerden yardım beklemekteyiz.

TEK İSTEĞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I GÖRMEK
Ailesinin desteğiyle ihtiyaçları giderilen yaşamına yön verilmeye çalışılan, tekerli sandalyeye bağımlı, evde eğitim gören Enis Duman, evinden okula gidip gelmek, okulda arkadaşları ile oyunlar oynamak, parklarda diğer yaşıtları gibi sokaklarda tekerli sandalyeye bağımlı olmadan kendi başına yürüyerek gidip gelmek, gülüp oynamak istiyor.

Tek isteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek olduğunu söyleyen Enis, "Yürümek, koşmak, oynamak ve kendi ihtiyaçlarımı kendi başıma karşılamakta zorlanıyorum. Yürümeye çalıştığımda ayaklarıma basamıyorum, ağrıyor ve yürüyemiyorum. Ben hastalığım nedeniyle oynayamıyorum.

Ben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. O’nu her gün televizyonda izliyor ve Onu bir kez de olsun görmek ve sarılmak istiyorum" dedi.

Baba Mahmut Duman, açıklamasının devamında hayattaki en büyük arzusunun oğlunun tedavisinin yapılarak sağlığına kavuşması olduğunu, bu konuda sosyal medya hesabından; “Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, Sağlık Bakanım, Milletvekillerim, Ulusal Medya, Kas Hastalığı Hastanesi, çocuklarımızın ilacının yurt dışından getirilmesini, bu konuyla ilgilenilmesini, bir dakika olsun çaresiz kalıp çocuklarının gözünün içine bakarak eriyip giden ama elinden bir şey gelmeyen anne babaların yerine kendinizi koyarak gereken ilgiyi göstermenizi bu ilacın bir an önce bizlerin eline geçmesini ısrar ve minnetle rica ediyoruz” çağrısında bulundu. Çocuğunun bir an önce iyileşip yaşıtları gibi koşmasını ve oynamasını istediğini anlatan Baba Mahmut Duman, "İnşallah bu sıkıntılarımız büyüklerimizin katkıları sayesinde başaracağız. Duman ailesi olarak Enis’in içten konuşmalarını duyunca umutlandık. Türkiye'de bu hastalığın 100 bin kişide olduğu söyleniyor.

SESİMİ DUYAN VAR MI ?
28 Şubat, DMD, Duchenne Hastalığı Günü.  DuyMaDınızmı?

Haydi! Büyüklerimiz, arkadaşlarım, bu çocukların yaşamı daha çekilir olsun. Oğluma uygulanan tedavi başarılı olursa, dünyadaki hastalara da umut olacak Sesimi duyan var mı? " diye konuştu.

Haydi! birlikte, Enese, Aliye, Tunca’ya, Buseye, Egeye, Kübra’ya, Mehmet’e ve ismini sayamadığımız kadar çok minik cana can, sessiz çığlıklarına ses olalım.
 
Editör: TE Bilişim