Niğde Ülkü Ocaklarından Anlamlı Proje ; Merhaba Komşum

Niğde Ülkü Ocakları yapmış olduğu toplumsal çalışmalarla Niğdelilerin takdirini topluyor. Önceki aylarda “Çocuğunun Elinden, Türkiye’nin Geleceğinden Tut” adı altında internet ve bilgisayar bağımlılığı hakkında akademik bir çalışma yaparak Niğde genelinde 5.000 adet broşür dağıtan ve aile içi iletişime dikkat çekerek “Milletimizin En Kıymetli Varlığı Gençliktir” sloganı ile yollara düşen ocaklılar bu kez  “MERHABA KOMUŞUM” diyerek unutmaya yüz tuttuğumuz komşuluk ilişkilerine el atıyor.

“BUGÜN KOMŞUNA BİR MERHABA DE!”

“Televizyon kumandasını tuttuğun kadar çocuğunun elinden tut” diyerek aile içi iletişime değinen ve toplumun tüm kesimlerinden beğeni gören çalışmanın ardından şimdiki toplum çalışmasının ana vurgusu “bugün komşuna bir merhaba de” şeklinde belirlenmiş.

         Asansörde karşılaştığın zaman günaydın dememek için gözlerini kaçırdığın, yolda karşılaştığında bir merhaba demediğin komşuna, bugün bir merhaba de! Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL; komşuluk ilişkilerinin sağlam olduğu yerlere insanların kendini güvenli ve huzurlu hissedeceğini belirtti.

         Bu anlayışla Niğde yollarına düşen ocaklı gençler Niğde’nin her bir sokağına, işyerlerine, Pazar yerlerine, apartmanlarına ve akla gelen her yere 11.000 adet olarak hazırlamış oldukları broşürleri “ÜLKÜ OCAKLARI HER YERDE” “YAŞASIN ÜLKÜ OCAKLARI” diyerek dağıttı.

         Niğde Ülkü Ocakları Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yapılan ve ön değerlendirmeyi geçen “MADDE BAĞIMLILIĞI, ZARARALI ALIŞKANLIKLAR VE GENÇLİK” konulu hibe destekli projesi ile , “AİLE İÇİ İLETİŞİM VE ÇOCUKLARIMIZ” ve “MERHABA KOMŞUM” adlı projelerle Türkiye genelinden de tebrikler alıyor. 

         “ANNE-BABA! BENİ ÜLKÜ OCAKLARINA GÖTÜR”   

Yaz döneminde Niğde gençleri için çeşitli kurslar açtıklarını belirten İl Başkanı Yunus KIZIL, kurların 17 Haziran Pazartesi saat 14:00 itibarı ile başlayacağını, kurs sonunda öğrencilerimizin  olimpik yüzme havuzuna götürüleceğini belirterek ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilerimize  “haydi gençler ocağa” dedi. Ülkü ocakları hep birlikte daha güzel!








Editör: TE Bilişim