Vatan Partisi Niğde İl Başkanı  Z.Cem Yıldırım yazdı….

 

 

Başlayan her şeyin bir sonu varmış ve günü gelince bitermiş.

Cümleler biter, yol biter, savaşlar biter, ömür biter.

Doğumumuz bizim irademizin dışındadır. Ama nasıl öleceğimizi, son nefesimizi ne uğruna ve nerede vereceğimize önemli ölçüde biz karar veririz.

Ölüm kaçınılmaz bir sondur. Hepimiz bu dünyada ancak  hergün ölebildikçe yaşarız.

Ufuk da aynen böyle yaptı. Onca sıkıntıya, yokluğa ve zorluklara göğüs gerdi. Her zaman mücadele etti. Hergün halkla beraber yaşadı. Halkıyla güldü, halkıyla ağladı ve halkıyla birlikte yürüdü.

1 Haziran 2013 günü Niğde’de Gezi Eylemlerinin yapıldığı sırada TGB örgütüyle birlikte en öndeydi. Yaptığı pankartı partinin penceresinden sarkıtırken Öncü Gençlik örgütünden arkadaşlarıyla omuz omuzaydı. Silivri duvarları ve barikatları yıkılırken cezaevi önünde yurdumuzun dört bir yanından gelen yüzbinlerle el eleydi.

Aydınlıkçıydı aynı zamanda. Aydınlık‘ı koltuğunun altından hiç bir zaman ayırmadı.  

Vatan Partisi fedai geleneğinin yılmaz öncüsü, “ halka hizmette can verinceye kadar kararlıyım. Fedakarın anıları kalır daima milletin kalbinde” dedi ve  öyle de yaptı.

Tıpkı Hasan Tahsin’in, Namık Kemal’in ve Tevfik Fikret’in yaptığı gibi. Çünkü Mustafa Kemal’in askeriydi o.

Ufuk kısacık ömründe bunları yaptı. Peki komşularımızla ikili ilişkilerin tamamen  çıkmaza girdiği, TSK ve güvenlik güçlerimizin bölücü terör örgütü PKK’nın hendek ve barikatlarına karşı Güneydoğumuzda başarılı ve sonuç alıcı bir mücadele sergilediği, ekonomik krizin etkilerinin iyiden iyiye hissedildiği, “Türk Milletini” anayasamızdan çıkarmak için mecliste el sıkışıldığı bir süreçte biz ne yapacağız?

Elbette Ufuk gibi yapacağız. Partisi olmayan milletin hiç bir şeyi yoktur. Önce partili olacağız. Öncü partide örgütleneceğiz. Emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını  kazandığımız, Ermeni soykırım yalanını tarihin çöp sepetine attığımız, yurtseverleri Silivri’den özgürlüğüne kavuşturduğumuz gibi çalışacağız.

Çünkü büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Birlik ve beraberlik ölümden başka her güçlüğü yener”. Yeneceğiz.

Sonsuzluğa uğurladığımız Aydınlıkçı Ufuk’u sevindireceğiz.

Ufuk’u kaybettiğimize üzüldüğümüz ölçüde, kendisini tanıdığımız, aynı sofrayı, aynı otobüsü, aynı hedefe koştuğumuz ölçüde kendisine müteşekkiriz.

Ufuk giderayak son görevlerini de yerine getirdi. Bizleri Dündarlı Kasabasında biraraya getirdi. Organlarını ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Başı dik yaşarken halkımıza  örnek olmuştu.  Sonsuzluğa uğurladığımız bugün de örnek oldu.

Seni hiç bir zaman unutmayacağız devrimci kardeşim.

Bir gün mutlaka ama mutlaka buluşacağız. Kavuşacağız.

Mekanın cennet olsun. Işıklar içinde yat.

 

Editör: TE Bilişim